Lecţii învăţate deja de Armata SUA pe baza experienței acumulate pe parcursul războiului din Ucraina: Artileria nu era atât de importantă acum cinci ani cum este cum

Cristian Soare |
Data publicării:
Sursă foto: FORTER
Sursă foto: FORTER

Ucrainenii sunt un popor incredibil de inovator, iar armata SUA învață multe de la ei. Acest lucru a fost declarat de Christine Wormuth, secretar al Armatei Statelor Unite , joi, 12 septembrie, la Centrul Stimson din Washington, DC. Armata Statelor Unite ajută de mult timp la instruirea ucrainenilor care luptă pe front și contribuie la împărtășirea experiențelor lor, a spus ea.

După cum arată războiul din Ucraina, câmpul de luptă devine din ce în ce mai transparent, dat fiind numărul tot mai mare de echipamente folosite pentru supraveghere şi culegere de informaţii. Ascunderea de inamic devine din ce în ce mai dificilă, astfel încât este necesară dispersarea forțelor, a spus Wormuth.

Potrivit oficialului american, Statele Unite, de exemplu, au redus deja dimensiunea și viteza de desfășurare a posturilor lor de comandă. Anterior, era vorba de 5-7 vehicule cu radar în apropiere, dar acum posturile de comandă sunt de câteva ori mai mici.

„Dacă ați merge la Fort Irwin (o bază militară din California) sau la centrul nostru de instruire din Germania, ați vedea poate două Humvee-uri, o mână de soldați și un radar amplasat destul de departe. Un astfel de punct poate fi desfășurat în 15 minute și dezactivat în 15 minute”, explică Wormuth.

De asemenea, armata americană restricționează utilizarea de către soldați a dispozitivelor de monitorizare a condiției fizice și a telefoanelor, care le pot da de gol pozițiile, a mai spus oficialul american.

 

Pregătirea artileriei


O altă lecție importantă învăţată din războiul din Ucraina este importanța artileriei, a spus Wormuth. Statele Unite, a precizat ea, își măresc constant producția de artilerie, nu numai pentru a aproviziona Ucraina, ci și pentru a-și reface propriile stocuri.

„Nu cred că artileria era atât de atractivă acum cinci ani, dar acum oamenii înțeleg importanța artileriei”, spune Wormuth.

 

Vehicule aeriene fără pilot și război electronic


În timpul unei vizite la bază militară americană din Grafenwoehr, Germania, în februarie 2024, Christine Wormuth a vorbit cu comandantul unuia dintre batalioanele ucrainene care se antrenau acolo. Ea spune că a fost foarte impresionată de faptul că ucrainenii erau cei care îi învățau pe americani cum să folosească UAV-uri.

„Am văzut că soldații noștri au început să realizeze elemente la o imprimantă 3D pentru drone comerciale, disponibile pe piață. Acest lucru face posibilă transportarea unei încărcături mai mari”, a susţinut oficialul american.

Ucrainenii au o experiență excelentă în domeniul ingineriei, dar rușii sunt buni la războiul electronic. SUA intenționează să transfere această experiență armatei americane în viitorul apropiat.

„Ucraina va avea un impact direct asupra bugetului nostru și asta vom vedea în primăvara anului viitor, veți vedea o creștere semnificativă a investițiilor în sisteme aeriene fără pilot, contramăsuri și război electronic”, a declarat Wormuth.

 

Operațiuni militare pe timp de noapte


Datorită disponibilității unui număr mare de capabilități de supraveghere și atac, operațiunile pe timp de noapte capătă o nouă importanță, își împărtășește experiența secretarul armatei SUA.

Deși armata americană a fost întotdeauna puternică în acest tip de operațiuni, spune Wormuth, au multe de învățat de la ucrainenii.

„Un alt lucru pe care comandantul batalionului ucrainean l-a subliniat a fost importanța desfăşurării operațiunilor pe timp de noapte. Mai ales când densitatea dronelor este atât de mare și, de fapt, ai mai multe șanse de a o face uneori noaptea, când este un pic mai greu pentru utilizatorul de pe partea cealaltă a dronei să vadă lucrurile”, a declarat Wormuth.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel