Ce înseamnă a ataca un inamic care îţi este superior și a câștigat în faţa lui? - Ucraina câștigă teren la Harkov

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Trupele Brigăzii a III-a de Asalt Separat a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) au anunțat că au executat o serie de contraatacuri în regiunea Harkov, securizând aproape doi kilometri pătrați din linia frontului. „Oficial: Brigada a III-a de Asalt avansează în regiunea Harkov, recucerind teritorii!”, se putea citi într-un mesaj al brigăzii publicat pe Telegram.

Mesajul detalia faptul că pe 15 august, în urma unor contraatacuri reușite, brigada a preluat controlul asupra unor poziții rusești de apărare, inclusiv asupra unor bastioane de pluton și companie, pătrunzând adânc în rândul liniilor inamice.

„Raportul de forțe pe câmpul de luptă a fost de 2,5 la 1 în favoarea inamicului, având în plus forțe de sprijin”, se arată în raport.

Colonelul Andriy Biletsky, comandantul brigăzii, a dezvăluit că obiectivul principal al operațiunii a fost diminuarea capacităților ofensive ale Armatei a 20-a ruse.

„Deocamdată, acest obiectiv a fost atins”, a spus el.

Potrivit Brigăzii a III-a de asalt, în decurs de patru zile, forțele ruse au suferit pierderi de aproximativ 300 de persoane și pagube semnificative la nivelul echipamentelor și armamentului lor.

„Unicitatea acestei operațiuni a fost că am atacat un inamic de nivel superior și am ieșit victorioși”, a adăugat Bilețki.

El a atribuit succesul planificării meticuloase, tacticilor neconvenționale și eforturilor coordonate ale artileriei, apărării aeriene, serviciilor de informații și nu numai.

„Dar adevărații eroi ai câmpului de luptă au fost echipajele de tancuri, geniștii, cercetașii și, mai presus de toate, trupele de asalt”, a raportat comandantul brigăzii.

Raportul a precizat că detaliile operaționale au fost păstrate confidențiale din motive de securitate - asaltul scăzând presiunea din alte zone critice ale liniei frontului prin devierea forțelor ruse din direcția Makiivka.

Miercuri, 14 august, grupul operațional-tactic din Harkov a raportat că forțele ruse au regrupat unități de asalt în centrul Vovchanskului, intenționând să își continue ofensiva.

La 13 august, forțele ruse au efectuat 13 atacuri diferite asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene în direcția Harkov. Cu toate acestea, potrivit grupului operațional-tactic din Harkov, trupele ucrainene au respins cu succes toate încercările rusești de a avansa mai departe.

În dimineața zilei de joi, 22 august, canalul Telegram al brigăzii a publicat un videoclip cu subtitrarea: „Undeva în regiunea Harkov. Primele imagini ale ofensivei în plină desfășurare. Urmează mai multe detalii”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel