În aceste zile, Israelul răspunde la un atac din 7 octombrie al grupării teroriste Hamas asupra unor kibbutzuri și orașe din sudul țării, care a ucis peste 1.400 de civili. De asemenea, gruparea teroristă a răpit sute de persoane de diferite vârste.
Analiștii militari se așteaptă ca acest conflict să se extindă la granița de nord a Israelului, având în vedere că gruparea teroristă Hezbollah, susținut de Iran, atacă din această direcție.
Ministerul israelian al Apărării a pus la dispoziţia forţelor armate o serie de arme, produse de firmele de apărare israeliene, care ar putea fi folosite atunci când forțele terestre se pregătesc să intre în Gaza, deși oficialii de la Tel Aviv guvernamentali și-au ținut planurile secrete, potrivit unei analize realizate de Defense News.
Una dintre noi tehnologii militare care ar putea intra în luptă este drona Spark, dezvoltată de compania Rafael Advanced Defense Systems și de filială să Aeronautics. Forțele Aeriene Israeliene au primit acest tip de drona luna trecută.
Nu se cunosc prea multe despre Spark, cu excepția descrierii de către Forțele Aeriene Israeliene a dronei ca fiind esențială pentru "războiul multidimensional", misiunile de culegere de informații și "coordonarea loviturilor cu o precizie deosebită".
Sistemul israelian de protecție activă Trophy pentru vehicule blindate, dezvoltat tot de Rafael, este de așteptat să joace un rol cheie în contracararea armelor antitanc pe măsură ce forțele terestre avansează în câmp deschis şi în mediul urban din Gaza. Acest sisteme este deja instalat pe mai multe tancuri Merkava IV ale Israelului.
În acest an, forțele armate israeliene au început să primească și tancul Barak, cea de-a cincea versiune a Merkava, echipat cu un sistem Trophy îmbunătățit, dar şi cu un sistem automat de detectarea a ţintei.
Cel mai nou model de tanc Merkava nu se regăseşte într-un număr foarte mare în dotarea Forțelor de Apărare ale Israelului, dar liderii militari ar putea folosi incursiunea din Gaza pentru a testa tancul Barak în condiţii reale de luptă. Astfel, ar urma să vedem dacă nivelul de protecţie a fost cu adevărat îmbunătățit în comparaţie cu versiunile deja cunoscute ale Merkava.
Privirile curioşilor în materie de tehnica militară se vor îndrepta, de asemenea, către sistemul Fire Weaver al Rafael, dezvoltat împreună cu Direcția de Dezvoltare pentru Armament din cadrul Ministerului israelian al Apărării.
FIRE WEAVER este un sistem revoluționar de conectare în rețea, conceput pentru a face schimba de date şi informaţii în timpul unei operații terestre. Permițând o viteză, precizie și siguranță de neegalat pentru forțele armate, FIRE WEAVER completează sistemele clasice de gestionare a mediului de luptă a prin conectarea în timp real a tuturor senzorilor și sistemelor utilizate, prezentând informații şi selectând instantaneu cel mai relevant mod de lovire pentru fiecare țintă. Se pare că Fire Weaver este operațional din 2022.
"Campania din Gaza constă în mai multe etape, dintre care una este o incursiune terestră", a declarat pentru Defense News generalul în retragere Eitan Ben Eliyahu, fost comandant al Forțelor Aeriene Israeliene. "Este, de asemenea, un mediu structural, în care fiecare dintre clădiri ar putea fi o capcană mortală pentru forțele israeliene".
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News