Câte trupe ar putea trimite RPDC la război împotriva Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldați nord-coreeni își demonstrează loialitatea în fața lui Kim Jong Un / Agerpres
Soldați nord-coreeni își demonstrează loialitatea în fața lui Kim Jong Un / Agerpres

Soldații nord-coreeni susțin trupele ruse pe teren, dar grosul trupel ar putea veni în următoarea perioadă.

Trebuie spus că pe 14 octombrie, Vladimir Putin, a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege privind ratificarea  acordului de parteneriat strategic cu Coreea de Nord (RPDC). Documentul include inclusiv asistență militară reciprocă, iar toate semnalele converg spre concluzia că Phenianul va trimite trupe în Ucraina.

Așa cum relata și DefenseRomania zilele trecute, soldații nord-coreeni susțin deja trupele ruse pe teren, iar unii s-ar putea să fi fost deja uciși și răniți, potrivit oficialilor sud-coreeni și ucraineni. Ministrul sud-coreea al apărării sublinia că un contingent de trupe nord-coreene este deja prezent pe pământ ucrainean - în teritoriile ocupate.

Între timp, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că  Coreea de Nord s-a alăturat efectiv războiului rus împotriva Ucrainei. 

 

Câți militari nord-coreeni ar putea fi trimiși în Ucraina

 

Până acum vorbim despre un număr simbolic de soldați nord-coreeni, trimiși de dictatorul de la Phenian pentru a acorda asistență trupelor ruse în operarea armelor nord-coreene deja livrate în lunile trecute.

Un oficial al serviciilor secrete militare ucrainene, care a vorbit sub condiția anonimatului pentru a discuta o chestiune sensibilă de securitate, a declarat că „câteva mii” de soldați de infanterie nord-coreeni sunt în curs de pregătire în Rusia.

În prezent, așa-numitul „Batalionul Special Buryat” cu personal din RPDC este format pe baza Brigăzii a 11-a separate de asalt amfibiu a armatei ruse. ”Numărul estimat de personal este de până la 3.000 de persoane”, declară o sursă pentru NV.

Este probabil ca batalionul să fie implicat în misiuni de luptă în apropierea așezărilor Sudja și Kursk. Dar acum această unitate se află încă în Ulan-Ude, capitala Buriației ruse, a explicat sursa.

Totuși, lucrurile s-ar putea schimba radical dacă estimările experților ucraineni s-ar adeveri.

Coreea de Nord ar putea trimite pe frontul din Ucraina una sau mai multe divizii, poate chiar un număr apropiat de 100.000 de militari pentru a ajuta Rusia în războiul său împotriva Ucrainei. O divizie de infanterie nord-coreeană are în jur de 10.000 soldați. De asemenea, forțele speciale numără până la 200.00 de soldați cu înaltă pregătire.

Această mișcare va deveni cu siguranță o mare problemă pentru Ucraina, declară pentru publicația ucraineană RBC, maiorul de rezervă Oleksiy Hetman, veteran al războiului ruso-ucrainean și analist militar.

„Având în vedere că nord-coreenii nu se bazează pe nimic. Fără legi, fără reguli, atunci, având o armată de peste un milion, apoi jumătate de milion, de exemplu, atâția câți sunt acum puțin mai mulți ruși pe front. pe linie, este foarte posibil să presupunem că pot trimite la acest război”, a explicat el într-un comentariu pe canalul YouTube RBC-Ucraina .

Militarul a menționat că Phenianul înțelege perfect că Coreea de Sud nu va ataca RPDC. 

"Deși Coreea de Nord este o țară mică, armata lor are aproximativ aceeași dimensiune cu cea a Federației Ruse. (aprox. 1,3 milioane de soldați în serviciul activ - n.r.) Chiar dacă nu se pune problema să trimită jumătate de milion de soldați, este foarte posibil ca ei să poată trimită contingente de 10, 20, 30, 100 de mii  de militari” – crede Hetman.

Potrivit lui, o astfel de consolidare a forțelor Rusiei va fi o mare problemă pentru Liev. Este probabil ca forțele suplimentare din RPDC să nu fie dispersate între diferite unități ale armatei ruse, ci să fie formate într-o unitate separată, dacă se alătură operațiunilor militare.

Descarcă și tu aplicația pentru mobil DefenseRomania. O poți instala de aici: Android (Magazin Play) iOS (App Store)

"Dar este foarte posibil ca acest personal militar să fie desfășurat în spate, nu pe linia frontului. Și apoi aceia (ocupanții ruși - n.r.) care sunt în prezent dislocați în spate, pot fi mutați direct în prima linie. ”, a declarat Oleksiy Hetman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel