În Statele Unite se discută posibilitatea de a permite contractorilor militari privați americani să lucreze direct în Ucraina: Mentenanţa avioanelor F-16, unul dintre obiectivele de activitate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force
Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force

Administrația președintelui american Joe Biden ia în considerare posibilitatea de a permite contractorilor militari americani să opereze direct în Ucraina pentru a facilita procesul de întreținere și reparare a echipamentelor militare americane. Acest lucru a fost relatat de CNN, citând o discuție recentă purtată cu patru oficiali americani care au dorit să rămână anonimi.

Dacă are loc o astfel de decizie politică din partea SUA, Pentagonul va putea încheia contracte cu contractorii militari pentru a opera direct în Ucraina, ceea ce ar putea simplifica și accelera repararea și întreținerea tehnicii militare, cum ar fi avioanele de luptă F-16 fabricate în SUA pe care Ucraina le-ar putea primi în această vară.

Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force.

Potrivit surselor CNN, administrația Biden elaborează încă ultimele detalii ale noii politici și aceasta nu a primit încă aprobarea președintelui. Cu toate acestea, se așteaptă ca noile reglementări să fie adoptate și puse în aplicare până la sfârșitul acestui an.

În același timp, ridicarea interdicției de facto privind contractorii militari americani care lucrează direct în Ucraina nu va însemna nicio prezență a trupelor americane regulate în Ucraina.

"Nu am luat nicio decizie și orice discuție în acest sens este prematură", a declarat un oficial al administrației pentru CNN, "Președintele este absolut ferm că nu va trimite trupe americane în Ucraina.

Această schimbare de regulă ar putea fi una dintre cele mai importante ale administrației Biden în ceea ce privește politica față de Ucraina, notează CNN, deoarece Casa Albă încearcă să consolideze apărarea Ucrainei împotriva agresiunii ruse.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, administrația Biden a îndemnat americanii să se abțină de la a efectua călătoriile în Ucraina. În special, președintele Biden dorește să limiteze percepția, mai ales în Rusia, că armata americană este deja în Ucraina și angajată în luptă, spun observatorii.

,,Joe Biden este un lider prudent care este conștient că fiecare mișcare a sa este urmărită îndeaproape, dar este, de asemenea, conștient că fiecare mișcare greșită ar putea avea consecințe catastrofale nu numai pentru țara sa, ci pentru întreaga lume", notează Financial World.

Un obuzier ucrainean M777 aflat în reparații, ianuarie 2024. Sursa foto: Comandamentul Forțelor Logistice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Prin urmare, Statele Unite furnizează în prezent asistență tehnică pentru echipamentele militare deteriorate pe câmpul de luptă din Ucraina de la distanță, prin intermediul comunicațiilor video și telefonice securizate. Echipamentele grav avariate sunt trimise pentru reparații în țările vecine ale Ucrainei, precum Polonia sau România.

,,Primim apeluri direct de la locul incendiului. Deci, în același timp în care încerci să ajuți tehnicienii din prima linie să rezolve cât mai bine problemele, se întâmplă... are loc un foc", a declarat în 2023 un contractor militar american de la o bază din Polonia, citat de The Defense Post.

Acest lucru este problematic, având în vedere timpul suplimentar necesar pentru transportul echipamentelor de pe linia frontului în alte țări, și poate complica în mod semnificativ funcționarea sistemelor complexe de arme, cum ar fi avioanele F-16, care necesită o întreținere semnificativă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel