Caracatița Hezbollah, decapitată de o succesiune uluitoare de lovituri aeriene ale IDF: Un alt membru al conducerii grupării teroriste a fost ucis

F-16 ale Israelului, sursă foto: IDF
F-16 ale Israelului, sursă foto: IDF

Forțele aeriene israeliene au continuat să bombardeze țintele grupării teroriste șiite Hezbollah în Liban noaptea de sâmbătă spre duminică, a spus armata, la mai puțin de două zile după ce Israelul l-a eliminat pe liderul al mișcării, Hassan Nasrallah.

În ultimele zile, conducerea Hezbollah a fost destructurată profund. Duminică, armata israeliană a declarat că forțele aeriene au lovit zeci de ținte, inclusiv lansatoare și depozite de arme, în timp ce marina sa a declarat că a interceptat opt ​​proiectile care veneau din direcția Libanului și unul din Marea Roșie.

Un alt membru al conducerii Hezbollah, Nabil Kauk, care era responsabil pentru securitatea internă a acestei mișcări teroriste șiite, a murit sâmbătă într-o lovitură israeliană, a anunțat Tel Avivul.

Moartea lui Kauk a fost anunțată de Forțele de Apărare Israel (IDF) pe Twitter, spunând că vor continua să elimine membrii conducerii organizației.

Potrivit armatei israeliene, Kauk a fost, de asemenea, membru al consiliului executiv al mișcării și a participat la activități teroriste împotriva Israelului. După moartea Liderului Suprem, Hassan Nasrallah, Kauk era considerat unul dintre posibilii săi succesori. Hezbollah nu i-a confirmat încă moartea.

 

În vizor din 2020

 

Kauk a fost unul dintre veteranii Hezbollah, căreia i s-a alăturat în anii 1980. El a ocupat funcția de vicepreședinte și mai târziu ca șef al regiunii Libanul de Sud în consiliul executiv. Statele Unite l-au plasat pe lista de sancțiuni în 2020.

De asemenea, a fost considerat de analiștii din Orientul Mijlociu unul dintre posibilii succesori ai lui Nasrallah, care a condus mișcarea timp de 32 de ani.

Hezbollah a fost decimat mai ales în ultimele săptămâni de atacurile neîncetate ale Israelului asupra conducerii sale.

Bombardamentele au fost efectuate în special în suburbia Dahiya din sudul Beirutului, despre care se spune că este un bastion al Hezbollah. O serie de alți comandanți de rang înalt ai mișcării au murit în atacurile israeliene din ultimele două săptămâni.  Vineri, Hassan Nasrallah a fost ucis aici într-un astfel de atac.

Gruparea teroristă a fost, de asemenea, ținta unor atacuri sofisticate folosind pagere și walkie-talkie săptămâna trecută, ale căror explozii au ucis cel puțin 39 de persoane și au rănit alte peste 3.700, în Liban.

La începutul acestei săptămâni, Israelul a lansat cele mai intense lovituri de după războiul cu Hezbollah din 2006, vizând pozițiile mișcării în sudul și estul Libanului.

În ultimele luni, Israelul și-a intensificat semnificativ atacurile asupra teritoriului libanez care vizează Hezbollah. Acesta este un răspuns direct la atacul terorist de pe terenul de fotbal din iulie, unde peste zece copii au murit și alții au fost răniți. 

Moartea lui Nasrallah a încheiat o perioadă de două săptămâni traumatizante pentru Hezbollah, începând cu detonarea a mii de dispozitive de comunicații folosite de membrii săi. S-a presupus pe scară largă că Israelul a efectuat această acțiune, dar nu a confirmat sau negat că a făcut-o.

Iraelul pare a avea acum un avantaj strategic față de gruparea teroristă Hezbollah care încă ar deține un arsenal uraș, de peste 100.000 de rachete.

Așa cum remarca și profesorul Naumescu, citat într-un material al DefenseRomania, „Acum este momentul optim pentru o incursiune terestră fulger a IDF în Liban și anihilarea completă a organizației teroriste Hezbollah. Adică luptătorii activi și infrastructura militară”.

Hezbollah trebuie demantelat acum, crede profesorul Naumescu, „înainte să apuce să se reorganizeze”. În cazul în care Israel ezită, Hezbollah se va reorganiza cu ajutorul Iranului și, posibil, al Rusiei.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel