Când nu le pierd pe front, rușii își distrug singuri echipamentele: Sistemul antiaerian Pantsir-S1 s-a răsturnat în timp ce rula pe șosea

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pantsir-S1
Pantsir-S1

Mult-lăudatul sistem antiaerian mobil rusesc Pantsir-S1, montat pe șasiu de camion, s-a răsturnat chiar în mijlocul drumului, la Soci. Potrivit unor surse ruse, accidentul sistemului de apărare antiaeriană s-a produs ieri, în apropierea podului peste râul Mamaika din suburbiile aflate la nord de Soci.

Publicitate

La scurt timp după ce videoclipul a circulat online, acesta a dispărut în mod misterios de pe diverse platforme. Din fericire, puține lucruri pot „dispărea” cu adevărat de pe Internet.

Așa încât, videoclipul înregistrat de camerele de supraveghere dezvăluie momentul în care Pantsir-S1 s-a răsturnat pe șosea.

Tragedia s-a petrecut la câteva secunde după ce vehiculul a trecut pe sub pod și a efectuat o curbă bruscă la dreapta.

Investigațiile preliminare sugerează că accidentul a fost cauzat de viteza excesivă, neadaptată condițiilor de trafic, ceea ce a făcut ca sistemul de apărare antiaeriană să piardă controlul și să nu reușească virajul, ceea ce a dus în cele din urmă la răsturnarea întregului sistem. Ulterior, a fost folosită o macara pentru a ridica sistemul înapoi în poziție verticală.

În videoclipul de la camera de supraveghere se observă și data incidentului - joi, 29 februarie 2024.

 

 ”S-a constatat o extorsiune a unui degajament”. De vină ar fi centrul de greutate ridicat al sistemului

Pantsir-S1 / Dmitriy Fomin, flickr

Acest incident pune în lumină deficiențele tehnice în proiectarea sistemelor mobile de apărare antiaeriană rutieră Pantsir montate pe camioane, în principal datorită centrului lor de greutate ridicat, care prezintă provocări în timpul manevrelor, scrie Defense Blog.

Pantsir este un sistem mixt  (hibrid) de artilerie-rachetă care combină rachete sol-aer, cu două tunuri de calibrul 30 mm. Cele două tipuri de arme sunt ajutate de un radar de supraveghere și țintire, dar și de un ansamblu electro-optic pentru monitorizare și control al focului.

Sistemul este integrat pe un camion URAL 5223.4 cu o greutate de 10 tone și cu tracțiune 8×8. Fiind produs din 2008, sistemul a suferit mai multe modernizări. Scopul său este de a doborî rachetele și avioanele inamice, iar S1 (care s-a răsturnat ieri) are o rază de acțiune de până la 30 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel