Canada scoate de la naftalină CRV7. Câteva zeci de mii de rachete - care erau aproape de casare - ar putea fi donate Ucrainei

Rachete CRV7, lansate de pe aeronava GR7/GR9 Harrier - sursa:
magellan.aero
Rachete CRV7, lansate de pe aeronava GR7/GR9 Harrier - sursa: magellan.aero

”Nimic nu se pierde”, pare să fie principiul pe care merg statele occidentale, care apelează inclusiv la stocurile de armament mai vechi.

Forțele armate canadiene au 83.303 de rachete CRV7, care au fost dezvoltate în anii 1980 și retrase la începutul anilor 2000. În urmă cu trei ani, guvernul canadian a semnat un contract pentru a elimina aceste rachete.

Potrivit CBS News, Ministerul canadian al Apărării studiază posibilitatea de a transfera în Ucraina rachete aer-sol CRV7, care urmau să fie eliminate.

Rachetele sunt optimizate pentru a fi lansate de pe aeronavele F-16, care va intra în dotarea Forțelor aeriene ucrainene. Probabil, așa cum au făcut și în cazul altor arme occidentale, Kievul ar putea să modifice CRV7 pentru a fi lansate și de pe vechile aeronave sovietice Su-24, operate încă de Forțele aeriene ucrainene.

Acum, conservatorii cer ca guvernul să predea Ucrainei zeci de mii de aceste rachete. 

Departamentul de Apărare Națională al Canadei a recunoscut vineri că rachetele ar putea fi parte a unui posibil viitor pachet de ajutor militar.

Problema, spune un oficial al apărării, este că, deși Canada are încă zeci de mii de rachete și motoare de rachetă, nu toate au focoase. 

Mai exact doar 8.000 de rachete au încă focoase în stare de funcționare și ar putea fi donate imediat, în timp ce restul ar putea fi folosite pentru piese de schimb.

 

Rachetele CRV7 - proiectate să lovească instalații militare sovietice

Rachete CRV7, montate pe un elicopter Apache

Dezvoltat în timpul Războiului Rece și fabricat de Bristol Aerospace în Winnipeg, CRV7 a fost considerată una dintre cele mai puternice rachete aer-sol ale timpului său și erau încă în serviciu în timpul intervenției NATO din Afganistan.

Potrivit producătorului - Magellan  Aerospace - sistemul de rachetă CRV7 este cel mai important sistem de rachetă aer-sol fără ghidaj de 70 mm disponibil astăzi, fiind produse peste 800.000 de motoare de rachetă.

Optimizat pentru două medii de zbor foarte diferite, rachetele pot fi lansate de pe aeronave cu aripă fixă,  cât și de pe elicoptere.

Sistemul CRV7 a fost calificat și lansat de pe peste 35 de platforme cu aripi fixe, inclusiv pe aeronavele F18 Hornet și F-16.

De asemenea, sistemul CRV7 a fost adaptat pentru elicoptere precum: Apache AH-64D, Apache AH-64A, WAH-64, CH136 Kiowa (OH-58A), UH-1H, Super Lynx 300 și Rooivalk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel