Potrivit publicației, în urma atacului, o aeronavă de transport An-124 nefolosită a suferit avarii minore și nu au fost înregistrate victime. De asemenea, oficialii din regiune nu au raportat incidentul.
Tot în această dimineață, rezervoarele de combustibil din portul Taman (Strâmtoarea Kerci) au luat foc, foarte probabil în urma unui atac similar cu drone.
Pe 1 și 2 mai, în regiunea Bryansk, șinele de cale ferată au fost aruncate în aer în două rânduri cu dispozitive explozive improvizate. Incidentele au avut loc în apropierea stațiilor Unecha și Snezhetskaya. În ambele cazuri, în urma exploziilor, trenurile de marfă au deraiat.
Cum era de așteptat, autoritățile ucrainene nu au revendicat niciunul dintre aceste atacuri. Mai mult, Kievul a decis să păstreze cât mai secrete detaliile contraofensivei, inclusiv față de aliații occidentali, temându-se de posibile scurgeri de informații care ar putea pune în pericol militarii ucraineni pe câmpul de luptă.
Un deputat ucrainean a declarat pentru Politico că decidenții nu oferă detalii despre contraofensivă nici politicienilor din Ucraina. „Sunt doar câțiva oameni în țară care cunosc acest plan”, a declarat acesta.
La începutul lunii aprilie, pe internet au apărut documente militare și de informații americane, inclusiv unele referitoare la războiul din Ucraina. Documentele scurse indicau data contraofensivei planificate a Ucrainei ca fiind 30 aprilie 2023. Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, Kirill Budanov, a declarat la mijlocul lunii aprilie că scurgerea nu va afecta în vreun fel „rezultatele reale ale operațiilor ofensive”.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News