Campania Rusiei pentru ca referendumul să cadă a atins cote inimaginabile. Maia Sandu: Votul de azi va determina soarta Moldovei pentru următoarele decenii

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președinta R. Moldova Maia Sandu, în campania pro-Europa înainte de referendumul crucial pentru integrarea în UE. Foto: Maia Sandu @OfficialFacebook
Președinta R. Moldova Maia Sandu, în campania pro-Europa înainte de referendumul crucial pentru integrarea în UE. Foto: Maia Sandu @OfficialFacebook

Maia Sandu a votat la alegerile prezidențiale din R. Moldova, cât și pentru referendumul de integrare la UE. Ea a făcut un apel pentru ca moldovenii să iasă la vot într-un moment crucial pentru drumul pro-european al Chișinăului.

Maia Sandu a subliniat imediat după ce a votat că rezultatul va determina soarta Moldovei pentru multe decenii de acum înainte. Ea a transmis celor care se tem, în mod natural și real de război, că integrarea în Europa e de fapt calea spre pace. 

Ea a subliniat că a votat pentru voința poporului și pentru Moldova, nu pentru „banii murdari și minciunile”, cu referire directă la campaniile imense pe care Rusia le susține în vederea căderii referendumului și a blocării drumului european al Moldovei. prin acțiuni de război hibrid, dezinformare, propagandă, fake news, tentative de destabilizare.

„Votul nostru ne va determina soarta pentru multe decenii înainte. Dragi cetățeni din diaspora, știu că vă faceți griji pentru oamenii dragi rămași acasă. Ieșiți la vot pentru ca cei dragi de acasă să poată trăi în pace în continuare.

Am votat pentru ca moldovenii să își determine soarta. Nu banii murdari și minciunile, ci voința poporului.

Am votat pentru ca Moldova să se dezvolte în pace și libertate. Să își poată construi viitorul pe care și-l dorește și merită!

Ieșiți la vot! Votul e important, nu e doar o ștampilă pe hârtie. E cuvântul tău pentru soarta ta! E despre cum veți trăi mâine”, a transmis Maia Sandu.

„Noi vrem ca moldovenii să-și decidă soarta”, a mai punctat președinta.

2.

Întrebată dacă există informații cu privire la acțiuni de destabilizare a Moldovei, coordonate de Rusia, ea s-a rezumat să adauge: „Instituțiile noastre au grijă ca alegerile să se desfășoare în condiții pașnice. Cetățenii sunt cei care pot determina soarta acestei țări. Doar votul lor poate determina cum va arăta R. Moldova și poate păstra pacea și stabilitatea în Moldova”.

„Referendumul cu privire la integrarea europeană e o decizie foarte importantă. Am încredere în decizia moldovenilor care vor să trăiască în pace și libertate”, a conchis Maia Sandu.

Pentru ca referendumul să treacă e nevoie ca jumătate din cel puțin 33% din cetățeni să voteze cu „da”. În prezent campaniile finanțate de Rusia pentru boicotarea referendumului au atins cote inimaginabile în Moldova.

Rusia a investit enorm pentru ca referendumul de duminică să nu treacă și a schimbat și din strategia războiului hibrid și a dezinformării: Mesajul anti-european nu oferă alternativa pro-rusă, ci una „moldovenească”, suveranistă, de neutralitate, folosind frici induse artificial precum teama de minoritățile sexuale sau „războiul inevitabil” pentru a alimenta euroscepticismul. Partida rusă s-a deghizat, inclusiv în lupi pro-europeni care sabotează referendumul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel