Cameron va sublinia că nu a existat un angajament suficient din partea aliaților pentru a face față realităților unui peisaj global din ce în ce mai conflictual, fie prin creșterea cheltuielilor pentru apărare, fie prin confruntarea cu activitățile proxy ale Iranului, fie prin susținerea drepturilor femeilor în lumea islamică.
Ezitarea și acțiunea minimă nu fac decât să încurajeze agresorii
"Trebuie să adoptăm o poziție mai asertivă într-o lume care cere reziliență. Dacă întelegem ceva de la incursiunea ilegală a lui Putin, ar trebui să fie înțelegerea faptului că ezitarea și acțiunea minimă nu fac decât să încurajeze agresorii. În mod regretabil, am fost martor la numeroase cazuri în rolul meu în care această lecție crucială pare să nu fi fost luată în considerare", va spune Cameron, potrivit primelor extrase publicate din discursul său, arată The Guardian.
În timpul vizitei sale în Ucraina, la 2 mai, Cameron a spus "...trebuie să ne implicăm cu toții pentru a ne asigura că Ucraina are ceea ce are nevoie pentru a câștiga".
,,Prin finanțarea noastră militară multianuală, prin furnizarea de arme și prin sprijinul vital pentru protejarea și repararea infrastructurii energetice a Ucrainei, Regatul Unit este alături de Ucraina". Regatul Unit și-a exprimat în mod constant un sprijin puternic pentru Ucraina, alături de SUA și Germania. Londra a promis un sprijin de 12,5 miliarde de lire sterline (15,6 miliarde de dolari) pentru Ucraina începând din februarie 2022, din care 7,6 miliarde de lire sterline (9,5 miliarde de dolari) sunt destinate asistenței militare.
Unele națiuni europene par reticente în a prioritiza cheltuielile pentru apărare
,,Trebuie să ne implicăm cu toții pentru a ne asigura că Ucraina dispune de ceea ce are nevoie pentru a învinge", a declarat Cameron. "Prin finanțarea noastră militară multianuală, prin furnizarea de arme și prin sprijinul vital pentru protejarea și repararea infrastructurii energetice a Ucrainei, Regatul Unit este alături de Ucraina".
De asemenea, Cameron va face apel la toate statele membre NATO să se asigure că sunt pe drumul cel bun pentru a aloca 2% din PIB pentru apărare până la summitul Alianței de la Washington din iulie. El va puncta faptul că, în ciuda conflictelor în curs de desfășurare pe continentul nostru, unele națiuni europene par reticente în a prioritiza cheltuielile pentru apărare.
Oficialul britanic va sublinia că imperativul imediat nu este doar atingerea pragului de 2% convenit în unanimitate la summitul de la Newport din 2014, ci și depunerea de eforturi pentru a stabili 2,5% ca nou standard. Țări precum Spania, Belgia și Canada se situează încă semnificativ sub obiectivul de 2%.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News