Căderea Pokrovsk, inevitabilă? ”Rușii nu au avut un asemenea avantaj nici măcar în Bahmut”. Aflat în prima linie, Gen. Sîrskîi anticipează măsuri ”neconvenționale” de apărare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata ucraineană
Armata ucraineană

Comandantul șef al Forțelor Armate Oleksandr Sîrskîi a raportat că a lucrat de câteva zile consecutive cu brigăzile care apără direcția Pokrovsk în regiunea Donețk.

Potrivit comandantului-șef al Armatei ucrainene, cele mai intense lupte au loc la marginea de est a satului Hrodivka, de-a lungul graniței râurilor Kamiany și Krasny, precum și direct în Novogrodivka, mai jos, în zona ​periferia de est a Mykhailivka, care este aproape de orașul Selidove.

„Bătăliile sunt extrem de dure. Inamicul aruncă în luptă tot ce se poate mișca și avansa, încercând să spargă apărarea trupelor noastre”, a spus Sîrskîi pe Telegram joi, 29 august.

Generalul-colonel Oleksandr Sîrski, comandantul șef al Forțelor Ucrainei (dreapta), prezentându-i-se situația pe front. Photo: Oleksandr Sîrski @OfficialFacebook

Cum intenționează să se apere ucrainenii? Sîrskîi a remarcat că trebuie luate decizii neconvenționale pentru a consolida apărarea. El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a asigura brigăzilor o cantitate suficientă de muniție și alte provizii logistice. ”De fapt munca mea aici a fost dedicată rezolvării acestor întrebări”, a precizat șeful Armatei ucrainene.

 

Situația în direcția Pokrovsk e critică. ”Rușii nu au avut un asemenea avantaj nici măcar în Bahmut”

 

Pe 15 august, Politico, făcând referire la militarii Brigăzii 110 mecanizate, a raportat că ocupanții ruși și-au intensificat ofensiva lângă Pokrovsk ca răspuns la operațiunea Ucrainei din regiunea Kursk a Federației Ruse.

Pe 26 august, analiștii DeepState a raportat că rușii au avansat în direcția Pokrovsk și Mirnograd.

Pe 27 august, Zelenski a confirmat că rușii presează în direcția Pokrovsk, unde vor să repete experiența capturării punctului Bahmut. El a presupus că rușii ar putea suferi acolo pierderi de 50-60 de mii de soldați.

Apropo de Bahmut, merită menționată declarațiile militarilor Brigăzii 411 UAV, care remarcă faptul că rușii au un avantaj imens în ceea ce privește personalul, muniția și echipamentul.

Armata ucraineană, militari ucraineni din Brigada 121 care operează drone / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

”Rușii au un mare avantaj cantitativ, nu există niciun termen de comparație. Nu-mi amintesc așa ceva nici în Bahmut, nici în altă parte. Este pentru prima dată când văd un asemenea avantaj în privința numărului de personal. Într-o luptă pe contre, probabil că există puține șanse de a opri un astfel de avantaj în forțe”, crede Oleksandr Solonko, militar în cadrul Brigăzii 411, într-un interviu pentru NV.

Rușii au avansat semnificativ, confirmă și Institutul American pentru Studierea Războiului (ISW) care a raportat pe 28 august că forțele ruse au realizat „progres tactic semnificativ” în direcția Pokrovsk, în special în orașul Novohrodivka, pe fondul unor rapoarte conform cărora trupele ucrainene s-au retras din anumite zone de la sud-est de Pokrovsk.

Imaginile geolocalizate publicate pe 27 august confirmă că trupele ruse au avansat cu mai mult de 2 km de ultima lor poziție confirmată în partea de nord-vest a Novogrodivka ( un oraș la sud-est de Pokrovsk), de-a lungul căii rutiere Dubinina. Acest lucru indică în plus că ocupanții dețin poziții și în partea centrală a orașului.

Trupele ruse au avansat într-o mică măsură în partea de sud-est a satului Grodivka (la est de Pokrovsk și la nord-est de Novogrodivka) și au capturat pe Kalinov (la sud-est de Pokrovsk și la sud-est de Novogrodivka).

Bloggerii militari ruși au susținut, de asemenea, că trupele ucrainene „au pierdut” Marynivka (imediat la sud de Novohrodivka), iar ocupanții ar fi capturat satul Memryk ( la sud-est de Novohrodivka). Totuși, ISW nu a observat încă dovezi vizuale ale prezenței rușilor în aceste aşezări.

Unele surse ruse au susținut, de asemenea, că trupele ruse ar fi avansat în partea de sud a Mykhailivka și atacă partea de nord-est a Selidovoy ( zonele populate de lângă Novogrodivka).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel