Bulgaria a anunțat România că nu va mai participa la manevrele militare „Poseidon 21” din Marea Neagră

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Dragorul maritim Lupu Dinescu Sursa foto: Forțele Navale Române
Dragorul maritim Lupu Dinescu Sursa foto: Forțele Navale Române

Bulgaria a anunțat România și aliații NATO că nu va mai participa la "Poseidon 21", primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, organizat de Forțele Navale Române.

Publicitate

Manevrele militare se desfășoară în perioada 26 februarie - 6 martie 2021. "Poseidon 21" este primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, are loc în Marea Neagră, iar la el participă peste 700 de militari români şi străini. Vor fi utilizate 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat.

Potrivit portalului bulgar Armymedia.bg, care citează Ministerul Apărării de la Sofia, Bulgaria a anunțat NATO și Statul Major Român că nu va mai putea participa la „Poseidon 21” din cauza faptului că au fost identificate cazuri de COVID-19 pe două nave militare bulgare care ar fi trebuit să ia parte la exercițiul organizat de Forțele Navale Române.

Bulgarii ar fi trebuit să participe cu vânătorul de mine BGS "Tsibar" și cu dragorul BGS "Priboy".

La exercițiu participă, pe lângă România, participă și alte state aliate precum: Franţa, Grecia, Spania, Statele Unite şi Turcia, dar şi reprezentanţi ai Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor 2.

"Poseidon 21" este un exerciţiu cu un grad de complexitate ridicat şi urmăreşte utilizarea optimă a capabilităţilor NATO pentru consolidarea reacţiei rapide a Alianţei, în contextul schimbărilor continue ale mediului de securitate regional.

Potrivit Forțelor Navale Române, scenariul exerciţiului cuprinde secvenţe întrunite de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, în care vor fi aplicate proceduri operaţionale NATO de cercetare hidrografică, de identificare şi neutralizare a minelor marine şi a dispozitivelor explozive improvizate, secvenţe combinate de luptă împotriva aviaţiei inamice, a navelor de suprafaţă şi a submarinelor, precum şi manevre de remorcare a unei nave avariate, de reaprovizionare pe mare şi de acordare a primului ajutor.

În zona terestră, este planificată o secvenţă interdepartamentală, prin aplicarea unei proceduri operaţionale de acţiune, comună MAN-MAI, pentru situaţia producerii unei explozii la o construcţie hidrotehnică din zona litoralului românesc.

La exerciții vor fi prezente și avioanele de luptă Rafale ale Franței, cât și Eurofighter "Typhoon" spaniole.

CITEȘTE ȘI: Două avioane MiG-21 LanceR ale României vor zbura alături de Rafale și Eurofighter. Începe 'Poseidon 21'

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel