Trupele de Asalt ale Ucrainei anunță că au inițiat o nouă pătrundere pe teritoriul Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupele de asalt aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei / Foto: Brigada 95 Desant Aerian, facebook
Trupele de asalt aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei / Foto: Brigada 95 Desant Aerian, facebook

Potrivit informațiilor pe care Brigada 95 Desant Asalt din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei le-a publicat pe 23 septembrie însoțite de imagini, forțe ucrainene au creat o nouă breșă la granița cu Rusia, inițiind o altă incursiune pe teritoriul rus.

Brigada a publicat un videoclip în care susține că este prezentată străpungerea lucrărilor genistice defensive ruse de la frontieră, trecerea unităților de asalt aeropurtate în Rusia și primele bătălii în apropierea graniței.

Youtube video image

Locația exactă și ora atacului nu au fost dezvăluite, dar în comunicatul brigăzii de pe Facebook se precizează că este „a doua operație de succes care străpunge granița rusă de la începutul ofensivei din regiunea Kursk”.

Ucraina și-a lansat incursiunea transfrontieră în regiunea Kursk pe 6 august, preluând controlul a aproximativ 100 de localități și a peste 1.300 de kilometri pătrați.

În ultimele săptămâni, Rusia a lansat un contraatac în regiunea Kursk, care, potrivit armatei ucrainene, a fost oprit pe 18 septembrie.

Unul dintre obiectivele incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk a fost acela de a forța Rusia să-și retragă forțe de pe frontul din Ucraina, în primul rând din sectorul Pokrovsk. Moscova a mutat aproximativ 40.000 de militari ruși în regiunea Kursk începând cu 19 septembrie, după cum a declarat președintele Volodimir Zelenski.

De asemenea, într-un interviu acordat săptămânalului american The New Yorker, președintele Zelenski  a declarat că, pe lângă rezultatele din teren, ofensiva trupelor ucrainene în regiunea Kursk a arătat rușilor și adevărata atitudine a președintelui Vladimir Putin față de propriul său popor.

 

Rezultatele Operațiunii Kursk

 

Președintele Zelenski a declarat că este încă prea devreme pentru a judeca dacă operațiunea Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Kursk va rămâne în istorie ca un succes sau un eșec, dar a dat deja „unele rezultate”.

Președintele a subliniat că rușii aveau inițiativa în estul Ucrainei, aceștia au capturat o parte din regiunea Harkiv și urmau să atace Sumî. ”Era necesar să acționăm și să facem altceva decât să cerem ajutor partenerilor”. explică Zelenski.

Operațiunea din regiunea Kursk are deja o serie de rezultate.

„Ea i-a încetinit pe ruși și i-a forțat să-și transfere o parte din forțele lor la Kursk, aproximativ 40 de mii de soldați. Luptătorii noștri din est spun deja că sunt învinși mai rar”, a spus liderul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel