Boris Johnson anticipează un plan de pace al lui Trump pentru ”a salva Ucraina” și lansează câteva soluții

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Întâlnirea dintre Donald Trump și Boris Johnson / Facebook Boris Johnson
Întâlnirea dintre Donald Trump și Boris Johnson / Facebook Boris Johnson

Fostul prim-ministru al Marii Britanii Boris Johnson nu exclude un posibil plan de pace al lui Donald Trump pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Dacă Putin va câștiga în Ucraina, desigur că nu se va opri aici. Iar discursul revanșard al liderului de la Kremlin nu lasă loc de interpretări - Rusia vrea să-și recupereze din ”pierderile” suferite după destrămarea Uniunii Sovietice.

Boris Johnson este convins că o victorie a Rusiei ar fi o ”catastrofă pentru Europa”, dar merge mai departe: Trump înțelege realitatea: că o înfrângere pentru Ucraina ar fi o înfrângere masivă pentru America.

Johnson este unul dintre oamenii care îl pot convinge pe Trump, foarte probabil, viitorul președinte al SUA, că o dezangajare totală în Ucraina va reprezinta începutul sfârșitului pentru supremația globală a Statelor Unite.

Fostul premier britanic se declară optimist în privința unui posibil plan de pace al lui Trump pentru Ucraina.

”După ce am vorbit cu Donald Trump săptămâna aceasta, sunt mai convins ca oricând că are puterea și curajul de a remedia, de a salva Ucraina, de a aduce pacea – și de a opri extinderea dezastruoasă a conflictului”, arată fostul premier britanic, într-un editorial pentru Daily Mail, preluat de media ucraineană.

"Cred că Trump poate pune capăt acestui lucru - în condițiile potrivite pentru Ucraina și Occident. Subliniez că nu pot fi sigur exact ce va face dacă va fi ales. Dar asta ar putea face", crede acesta.

 

Scenariul văzut de fostul premier britanic

 

În opinia politicianului britanic, Trump ar putea încerca să elimine câteva dintre barierele pe care SUA și le-au impus. Ucrainenii ar primi, astfel, permisiunea de a lovi cu rachete ATACMS ținte de pe teritoriul Rusiei.

Ulterior, ”după ce Putin va fi împins la granițele anterioare invaziei din 2022, (Trump) ar putea oferi o înțelegere”, e de părere Johnson. Teritoriul Ucrainei controlat de Kiev ar fi recunoscut ca țară liberă cu perspectiva aderării rapide la UE și NATO.

După încheierea războiului, o parte a trupelor ucrainene ar putea să înlocuiască o parte din cei 70.000 de soldați americani care se află încă în Europa. Acest lucru i-ar permite lui Trump să economisească bani și să aducă forțele americane acasă.

”Ce ar primi Rusia în schimb?  Ar putea fi introduse măsuri speciale de protecție pentru populația rusofonă a Ucrainei”, se mai arată în articol.

Johnson a menționat că, cu președintele Donald Trump la Casa Albă, „există o perspectivă reală a unei anumite apropieri globale de Rusia și de dictatorul Putin - o întoarcere la vremurile în care Federația Rusă era un partener respectat al G8 și chiar al NATO".

Amintim că, zilele trecute, Boris Johnson a avut o discuție cu candidatul la președinția SUA Donald Trump, aceștia abordând și subiectul Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel