Bombardierele Tupolev Tu-160, în apropiere de Alaska. Rușii le arată americanilor ”capacitatea nucleară”

Darius Muresan |
Data publicării:

Rusia a anunţat miercuri că a trimis două bombardiere Tupolev Tu-160 capabile să transporte rachete nucleare în estul îndepărtat al Rusiei, de partea opusă regiunii Alaska, ca parte a unui exerciţiu militar despre care media de stat afirmă că demonstrează capacitatea Moscovei de a instala arme nucleare "în pragul" Statelor Unite.

Bombardierele strategice Tupolev Tu-160, care în Rusia sunt cunoscute sub denumirea de Lebede albe, sunt avioane supersonice din epoca sovietică capabile să transporte până la 12 rachete cu rază scurtă de acţiune şi să zboară fără alimentare 12.000 km.

Ministerul rus al apărării a informat că avioanele au străbătut o distanţă de peste 6.000 km în peste 8 ore de la baza din vestul Rusiei şi până la Anadîr în districtul autonom Ciukotsk, de partea opusă Alaskăi. Comunicatul oficial mai informează că zborul face parte dintr-un exerciţiu tactic care va dura până la sfârşitul acestei săptămâni şi care a avut drept scop antrenarea abilităţii forţei aeriene ruse de redesfăşurare a câmpurilor aeriene operaţionale şi de exersare a realimentării în zbor.

În exerciţiu sunt implicate aproximativ 10 bombardiere Tu-160 şi avioane Tu-95MS şi IL-78.

Ziarul guvernamental Rossiiskaia Gazeta a scris pe site-ul său că acest zbor a demonstrat capacitatea Moscovei de a amplasa bombardiere nucleare la 20 de minute de zbor de SUA. Baza din Ciukotsk se află pe ţărmul Mării Bering, la 600 km de teritoriul american.

Bombardierele Tu-160 sunt folosite de Rusia în acţiunile de susţinere a forţelor guvernamentale siriene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel