,,Este pentru prima dată când bombardiere de acest tip vor staționa pe aerodromul Khmeimim. Echipajele bombardierelor cu rază lungă de acțiune își vor perfecționa deprinderile practice în ceea ce privește îndeplinirea misiunilor de instrucție în zone geografice noi, în timpul zborurilor în spațiul aerian situat deasupra Mării Mediterane”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Tass și Interfax.
Analistul militar David Axe a precizat într-un editorial pentru revista Forbes că desfăşurarea celor trei bombardiere ruseşti Tu-22M3 în Siria ar putea fi de scurtă durată, dar există posibilitatea ca acestea să rămână în Baza Aeriană Khmeimim pentru o lungă perioadă de timp. Aspect care nu ar trebui tratat cu superficialitate.
Desfăşurarea pe termen lung a unor bombardiere Tu-22M3 în Siria poate reprezenta o ameninţare de securitate pentru flancul sudic al NATO
David Axe precizează că NATO ar trebui să se uite cu atenţie la această nouă desfăşurare militară a Rusiei în Siria, deoarece este un mesaj prin care Moscova vrea să demonstreze că, la treizeci de ani de la sfârşitul Războiului Rece, poate deplasa din nou forțe semnificative în jurul Mării Mediterane. În timpul unui eventual conflict la scară largă, aceste forțe ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru flancul sudic al NATO.
Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone au analizat în detaliu imaginile şi materialele video publicate de ministerul rus al Apărării şi au observa că unul dintre cele trei bombardiere Tu-22M3 a venit bine înarmat cu rachete anti-navă Kh-22.
Russian Tu22M3 armed with Kh-22-series ASMs at Khmeimim Air Base in Syria. pic.twitter.com/8ckul4qc2W
— Global Defense Insight (@Defense_Talks) May 26, 2021
Analiştii sunt de parare că Ministerul rus al Apărării a lăsat în mod intenţionat să se observe într-un material video că unul dintre cele trei bombardiere Tu-22M3 a venit înarmat cu rachete anti-navă. Moscova dorind ca ochii curioşilor să vadă amploarea celei mai noi desfăşurări militare ale sale în Baza Aeriană Khmeimim din Siria.
Analistul militar David Axe confirmă şi el în analiza sa că cel puţin un bombardier Tu-22M3 a venit înarmat cu o rachetă anti-navă Kh-22.
David Axe precizează că la mai bine de 40 de ani de când a devenit operaţional, Tu-22M este încă unul dintre cele mai puternice avioane de atac ale Rusiei şi astfel, prezenţa lor în Siria, reprezintă o amenințare pentru forțele NATO - în special pentru navele militare care navighează de-a lungul Mediteranei.
Ministerul rus al Apărării a explicat că desfășurarea acestor aeronava va permite Forţelor Aeriene Ruse să dobândească abilități practice în noi zone geografice, în special peste Marea Mediterană. Nu s-a raportat dacă bombardierele Tu-22M3 vor fi utilizate pentru atacuri aeriene în Siria, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News