Bombardierele rusești lovesc în mod constant Insula Șerpilor. Două aeronave Tu-22M3 au desfășurat atacuri în zona Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:
Un bombardier Tu-22M3 al forțelor aeriene rusești văzut din cabina de pilotaj a unei alte asemenea aeronave în timpul unui zbor de antrenament.
Sursa Foto: Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.
Un bombardier Tu-22M3 al forțelor aeriene rusești văzut din cabina de pilotaj a unei alte asemenea aeronave în timpul unui zbor de antrenament. Sursa Foto: Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

În cursul nopții de 27.09.2024, trupele ruse au atacat ținte din porturile Odesa, Izmail și Reni, folosind în acest scop drone aeriene de tip Geran-2 (Shahed). Atacul asupra portului Izmail a fost confirmat și de șeful administrației regionale Odesa, Oleg Kiper, care a precizat că au fost avariate mai multe clădiri și mașini.

De asemenea, au fost efectuate din nou atacuri la Zaporojie și Dnepropetrovsk, unde țintele au fost reprezentate de obiective industriale. Șeful Consiliului regional din Dnepropetrovsk, Nikolai Lukashuk, a declarat că în cursul nopții, în zonă a fost foarte mult zgomot, fiind lovită o instalație industrială, după care a izbucnit un incendiu puternic.

În același timp, bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au lovit ținte de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră cu rachete de croazieră Kh-22.

Atacurile nocturne ale trupelor ruse au fost confirmate și de reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Dintr-un mesaj postat pe rețelele de socializare rezultă faptul că, în noaptea de 27 septembrie, inamicul a atacat cu o rachetă balistică Iskander-M/KN-23 din Crimeea ocupată și cu două rachete de croazieră Kh-22, lansate de bombardiere Tu-22M3 din Marea Neagră. De asemenea, ocupanții au lansat 32 de drone de atac de tip Shahed asupra Ucrainei (zona de lansare: Primorsko-Akhtarsk).

Potrivit oficialilor militari ucraineni, forțele de rachete antiaeriene, grupurile mobile de foc și unitățile de război electronic au fost implicate în respingerea atacului aerian al inamicului. În urma luptelor aeriene, au fost doborâte 24 de drone de atac de tip Shahed. De asemenea, o dronă a intrat în spațiul aerian al României, în timp ce un alt UAV a fost pierdut ca urmare a contramăsurilor ucrainene.

Apărarea antiaeriană ucraineană a lucrat în regiunile Dnepropetrovsk, Nikolaev și Odesa.

În ceea ce privește atacul aeronavelor Tu-22M3 asupra Insulei Șerpilor, trebuie precizat faptul că este vorba despre a treia lovitură cu rachete Kh-22 efectuată în interval de o lună. În timpul primului raid, care a avut loc pe 24 august, aeronavele Tu-22M3 au întrebuințat patru rachete de croazieră pentru a distruge infrastructura construită pe insulă de partea ucraineană. Ulterior, pe 12 septembrie, Insula Șerpilor a fost lovită din nou cu două rachete Kh-22.

Loviturile repetate asupra insulei din Marea Neagră confirmă importanța strategică a acesteia, dar și faptul că niciuna dintre părțile implicate în conflict nu reușește să o controleze pentru o perioadă mai lungă de timp.

De la începutul războiului din Ucraina, Insula Șerpilor a fost deținută prin rotație de cele două părți, dar, de fiecare dată militarii și tehnica dislocată în zonă au fost lovite în urma unor atacuri repetate ale adversarului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel