Bombardiere rusești Tu-95MS au zburat deasupra Mării Japoniei pe fondul tensiunilor din Peninsula Coreea. Nordul a trimis mii de soldați să lupte împotriva Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardier strategic rus de tip Tu-95MS. Photo source: Tupolev
Bombardier strategic rus de tip Tu-95MS. Photo source: Tupolev

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 22.10.2024, două bombardiere strategice Tu-95MS au îndeplinit o misiune planificată de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei. Durata zborului a fost de aproximativ 10 ore”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, pe timpul zborului, bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare Su-30SM din compunerea Forțelor Aerocosmice.

“Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții ministerului.

“Echipajele aeronavelor Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Oceanului Pacific, Mării Negre și Mării Baltice”, au menționat oficialii militari ruși.

 

Bombardierele strategice Tu-95MS fac parte din triada nucleară a Rusiei

 

2. Bombardier... (tu-95-rusia_95054900.jpg)

Bombardier strategic rus de tip Tu-95MS. Photo source: Tupolev

Ministerul rus al Apărării a dat publicității cadre cu zborurile avioanelor Tu-95MS și cu revenirea acestora pe aerodrom.

Bombardierele strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 intră în compunerea Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Aeronavele aviației cu rază lungă de acțiune reprezintă componenta aeriană a Triadei nucleare ruse. Acestea pot să execute, de asemenea, și atacuri cu rachete și bombe convenționale, inclusiv cu rachete de croazieră.

Comentariul autorului: Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a publicat un material video referitor la zborul de patrulare efectuat de cele două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS. Din analiza acestuia, rezultă faptul că una dintre aeronavele participante la misiune a fost avionul cu numărul de bord 57 roșu și numărul de înregistrare RF-94199.

Aeronava aparține Regimentului 182 Aviație de Bombardament - Ukrainka (Regiunea Amur) din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică).

 

Zborurile în regiune au loc pe fondul tensiunilor din Peninsula Coreea și a escaladării fără precedent prin trimiterea de către Nord a mii de soldați care să lupte împotriva Ucrainei

 

3. Soldați no... (1-militari-nord-coreeni--kim-jong-un-coreea-de-nord-phenian_97688500.jpg)

Soldați nord-coreeni își demonstrează loialitatea în fața lui Kim Jong Un / Agerpres

Trebuie precizat faptul că zborul de patrulare efectuat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei are loc pe fondul tensiunilor în creștere dintre Republica Populară Democrată Coreeană (RPSC) și Coreea de Sud, determinate, în special, de abordările diferite privind relațiile cu Federația Rusă și, implicit, față de conflictul din Ucraina.

Astfel, în ultimele zile, serviciile de informații din Coreea de Sud au devoalat faptul că RPDC a transferat în Extremul Orient rus 11-12.000 de militari, inclusiv din cadrul Forțelor Speciale. Aceștia ar urma să participe la acțiunile de luptă împotriva armatei ucrainene în regiunea Kursk, dar și în teritoriile ocupate din Ucraina.

În aceste condiții, autoritățile de la Seul intenționează să-și revizuiască poziția în ceea ce privește livrarea de arme și tehnică militară către trupele ucrainene. Între altele, se are în vedere furnizarea de muniție de artilerie de calibru NATO (155 de milimetri) pentru tehnica folosită de militarii ucraineni.

După cum este cunoscut, Federația Rusă și RPDC au încheiat recent un “acord de parteneriat strategic cuprinzător”, care prevede acordarea de asistență militară reciprocă în cazul unei „agresiuni externe”.

CITEȘTE ȘI: Implicarea armatei nord-coreene pe frontul din Ucraina depăşeşte aşteptările: Un expert în rachete a ajutat armata rusă să-şi sincronizeze atacurile

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel