La activități au participat bombardiere strategice de tip Tu-160 și Tu-95MS, precum și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.
Tu-160
Cel mai lung dintre zboruri a avut o durată de peste șapte ore.
Bombardierele aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au fost escortate pe timpul zborurilor de avioane de vânătoare de tip Su-35S, Su-27 și MiG-31 din cadrul Forțelor Aerocosmice și Aviației Forțelor Navale.
“Toate zborurile au fost efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, a declarat comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash, citat de agenția de presă Interfax (VIDEO). “Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific”, a precizat Kobylash.
Britanicii au ridicat avioanele RAF pentru a intercepta două bombardiere rusești, fără să fie clar dacă incidentul are legătură cu exercițiile rușilor. Ministerul britanic al Apărării a confirmat că incidentul a avut loc luni dimineață, în nordul Scoției. În aceeași zi, Ministerul Apărării al Țărilor de Jos a raportat că două F-16 olandeze au fost ridicate de la sol, în legătură cu apropierea unor bombardiere rusești.
Comentariul autorului: Activitățile desfășurate în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt unele fără precedent.
De regulă, misiunile de patrulare ale bombardierelor strategice rusești sunt legate de o serie de evenimente militare sau politico-militare aflate în curs de desfășurare.
Astfel, trebuie remarcat faptul că, în ultimele zile, în special în Marea Baltică și în Arctica, au fost desfășurate un exercițiu operativ-strategic al Forțelor Navale, cu numele de cod Scutul Oceanului-2023, precum și un antrenament de comandament și stat major de conducere a forțelor Flotei de Nord.
De asemenea, pe 14 august, în parcul Patriot al Ministerului rus al Apărării de lângă Moscova, a început Forumul tehnico-militar Armata-2023, care este un eveniment important pentru promovarea produselor militare rusești. După cum au anunțat reprezentanții ministerului, în cadrul forumului este așteptată încheierea unor contracte de achiziții pentru armata rusă în valoare de peste 433 miliarde de ruble.
Probabil că, zborurile bombardierelor strategice încearcă să atragă atenția și să dea greutate acestor evenimente.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News