Bloggerii militari ruși dau vina pe "incompetența" comandaţilor militari pentru un recent atac ucrainean cu rachete HIMARS (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un rus din regiunea Kursk a filmat un convoi rusesc distrus în urma unui atac cu rachete lansat de armată ucraineană. Sursa foto: Captură de ecran din videoclip. Colaj Ukrainska Pravda.
Un rus din regiunea Kursk a filmat un convoi rusesc distrus în urma unui atac cu rachete lansat de armată ucraineană. Sursa foto: Captură de ecran din videoclip. Colaj Ukrainska Pravda.

O înregistrare video postată pe mai multe canale de Telegram pro-Kremlin, în noaptea de 8/9 august, a arătat o coloană de vehicule militare rusești arzând violent pe marginea drumului în apropiere de satul Oktiabrskoie din districtul Rilski al regiunii Kursk.

Unul dintre bloggerii militari, "Military informant", a sugerat că Forțele Armate Ucrainene au lovit puternic o coloană de vehicule militare și logistice folosind rachete M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Deși nu a existat nicio confirmare că sistemul de arme a fost utilizat, bloggerul rus a postat o imagine care părea să arate resturi de submuniție M101 de la racheta HIMARS M30.

Imagini și materiale video care au fost postate pe Telegram vineri la prima oră a dimineții arătau resturile carbonizate a cel puțin 14 vehicule și cadavre care zăceau pe marginea drumului în apropiere de satul Oktyabrskoye, în timp ce mai mulţi militari ruşi pot fi văzuţi pe marginea drumului asistând neputincioși la urmările atacului.

Youtube video image

Estimările făcute de unii analiști sugerează că până la 500 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în timpul atacului. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari pierderi individuale ale armatei ruse de la începutul unui război la scară largă.

Bloggerii pro-ruși au fost indignați de incident, unii criticând comandanții de rang înalt ai Rusiei în general și cerând ca oricine a autorizat deplasarea unei coloane într-o zonă de război să fie pedepsit - "Avem nevoie de execuții", a scris analistul militar Roman Alekhine.

Unii au spus că deplasarea unui convoi neprotejat de peste 10 camioane cu personal militar în regiunea Kursk a fost puțin mai mult decât o crimă de război. Bloggerul "Two Majors" a scris: "Oricine a dat ordinul de a se deplasa în coloane în zonă... ar trebui să fie condamnat în conformitate cu legile războiului".

Bloggerul rus Iuri Podoliaka, al cărui canal Telegram are aproape 3 milioane de abonați, a scris: "Cât mai durează? Războiul este în al treilea an, iar unii încă mai insistă să se deplaseze în coloane în zona liniei frontului".

Canalul de Telegram "Treisprezece", care are legături cu PMC Wagner Group, a spus că cei responsabili erau "fiinţe fără creier".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel