Black Hawk de Cluj-Napoca. Raed Arafat a anunțat că unul din elicopterele S-70M Black Hawk va fi alocat județului Cluj

Darius Muresan |
Data publicării:
Elicopter S-70 Black Hawk intrat în dotarea României, în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență a MAI. Foto: DSU
Elicopter S-70 Black Hawk intrat în dotarea României, în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență a MAI. Foto: DSU

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că judeţul va avea alocat până la sfârşitul acestui an un elicopter Black Hawk pentru misiuni de salvare de diverse tipuri.

El a spus că e vorba de elicoptere multirol, pentru salvare de la inundaţii, stingere incendii de pădure, căutare - salvare, evacuare medicală a 2-4-6 pacienţi, amintește Agerpres. Elicopterul pentru Cluj va staţiona pe Aeroportul Avram Iancu şi este produs în Polonia de compania americană Sikorski.

Raed Arafat a apreciat faptul că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Strategia Naţională de Reducere a Riscurilor de Dezastre 2024-2035, dar şi Strategia de consolidare şi dezvoltare a rolului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Sistemul Naţional de Management a Situaţiilor de Urgenţă 2024-2030, aceasta fiind aprobată şi de CSAT.

 

Flota românească de Black Hawk ajunge la opt elicoptere

 

2. -imagine fara descriere- (sikorsky-first-s-70-black-hawk-helicopters-to-romania_97180000.jpg)

La finalul lunii trecute Ministerul Afacerilor Interne al României, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, a atribuit PZL Mielec, o companie din grupul Lockheed Martin, un contract suplimentar pentru achiziționarea unui elicopter utilitar Black Hawk de nouă generație pentru servicii de urgență și de stingere a incendiilor.

Această aeronavă suplimentară se va alătura flotei românești de elicoptere utilitare Sikorsky S-70M Black Hawk, fabricate în Europa, care asigură în prezent operațiuni de căutare și salvare maritimă și terestră, de stingere a incendiilor, de transport și de asistență medicală de urgență, se arăta într-un comunicat de presă al Lockheed Martin.

În 2023, România a primit șapte elicoptere S-70M ca parte a unui acord-cadru care prevede o cantitate de până la 12 elicoptere S-70M Black Hawk de fabricație poloneză. Cu această aeronavă suplimentară, flota românească de elicoptere S-70M va crește la opt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel