Bizonul revitalizat intră în faza finală de omologare. Versiunea M1R dezvoltată de industria românească e cea mai nouă a tancului TR-85

Tancul românesc TR-85M1 „Bizonul”. Foto: DefenseRomania
Tancul românesc TR-85M1 „Bizonul”. Foto: DefenseRomania

Uzina Mecanică București (UMB), într-o postare care anunțat Olimpiada Tanchiștilor care a avut loc recent la poligonul din Smârdan, a anunțat și faptul că cea mai nouă versiune a tancului TR-84 va intra recent în faza finală de omologare.

E vorba de versiunea M1R („R” - de la revitalizat), versiune care aduce câteva îmbunătățiri prin integrarea unor sisteme de ultimă generație pe Bizonul românesc, inclusiv pe partea de armament.

„Tancurile fabricate la Uzina Mecanică București rămân reziliente în fața timpului. Acest fapt este demonstrat și de exercițiul care a avut loc la sfârșitul lunii iulie în poligonul de la Smârdan, unde s-a desfășurat prima ediție a Olimpiadei Tanchiștilor.

La olimpiadă au participat tanchiști din batalioanele «631 Tancuri Oituz» din Bacău, «114 Tancuri Petru Cercel» din Târgoviște, «912 Tancuri Scythia Minor» din Murfatlar, «814 Tancuri Mihai Vodă» din Turda și «284 Tancuri Cuza Vodă» din Galați.

Tancurile pe care le-au comandat profesioniștii acestei arme au fost: TR-55, TR-85 și TR-85 M1. Uzina Mecanică București îi felicită pe toți cei care au participat la această olimpiadă și anunță că, în curând, tancul românesc revitalizat (TR-85 M1R) trece în etapa finală de omologare”, a precizat UMB.

2. -imagine fara descriere- (tr-85-armata-romana_09333900.jpg)

Modificările tancului includ modificările includ îmbunătățirea sistemului de stabilizare electrică a tunului la standardul SAE-85R, înlocuirea vizorului de noapte cu intensificarea imaginii în vizorul comandantului și a camerei termice în vizorul trăgătorului cu camere noi termice, echipamentele fiind furnizate de compania românească Pro Optica. 

Modificarea în versiunea M1R include și actualizarea sistemului de control al incendiului (FCS) la standardul digitalizat SCF Ciclop M-R. 

Bizonul are totodată noi sisteme de comunicații digitale furnizate de compania L3Harris Technologies, dar și un sistem de management al luptei (BMS) ce a fost furnizat de firma românească Interactive Systems.

 

Despre TR-85M1 Bizonul

 

3. -imagine fara descriere- (tr_85m1_bizonul_61007200.jpg)

Tancul TR 85 M1 este un tanc mijlociu, având un echipaj format din 4 militari si o greutate totala de 50 de tone.

Potrivit Forțelor Terestre tancul este dotat cu un puternic motor pe motorină, tancul românesc dezvoltă o viteză maximă pe șosea de 60 kmh iar pe un teren uscat fără denivelări de 40 kmh. Panta maximă de urcare este de 32 grade putând traversa șanturi cu o lățime de 2,8 m și ziduri de 1 m.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor de luptă, tancul poate trece cursuri de apă cu o lățime maximă de 700 m și o adâncime de 5 m.

Ca armament, Tancul TR 85 M1 "Bizonul" este dotat cu un tun cal. 100mm, semiautomat mecanic cu țeavă ghintuita, ale cărui proiectile pot fi perforante, cumulative sau explozive. Bătaia maximă este de 14600 m.
 

De asemenea, tancul mai este dotat cu 2 mitraliere, cal. 12,7 mm, cu o bătaie maximă de 2000 m, si cal. 7,62 mm cu o bătaie maxima de 3000 m.

Modernizările aduse tancului TR 85 M1 "Bizonul" au avut ca obiect creșterea puterii de foc, îmbunătațirea gradului de protecție, creșterea mobilității, fiabilizarea agregatului energetic și a sistemului de frânare, precum și modernizarea instalației de transmisiuni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel