Tancurile lăsate descoperite de aviația rusă - o explicație pentru blitzkriegul eșuat al Rusiei. Gen. Mîndrescu: Conducerea Armatei României sper că privește atent

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Pe 24 februarie 2022 Rusia a lansat o invazie neprovocată asupra Ucrainei, fără precedent în ultimii 80 de ani, declanșând cea mai mare criză de securitate din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Obiectivul „operațiunii militare speciale” a fost un blitzkrieg care ar fi trebuit să paralizeze Armata Ucrainei și să ducă la decapitarea rapidă a conducerii politice de la Kiev.

Doar că un proverb românesc amintește că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar blitzkriegul Rusiei s-a transformat într-un eșec major și un război de uzură care durează de mai bine de un an și două luni.

După eșecul de a decapita conducerea politică a Ucrainei - rușii amintind zilnic de aberantul obiectiv al denazificării - Moscova a fost forțată să renunțe la acest obiectiv și s-a axat pe cuceriri teritoriale în sud-estul Ucrainei.

Însă una din cauzele eșecului major al Rusiei în prima etapă a războiului asupra Ucrainei s-a datorat faptului că aviația militară rusă nu a reușit să ofere sprijin trupelor de la sol. Și nici să anihileze apărarea antiaeriană a Ucrainei.

 

De ce a eșuat blitzkriegul Rusiei: „Binomul tanc-avion” nu a funcționat. Generalul (r.) Mîndrescu speră că decidenții Armatei române privesc cu atenție către lecțiile războiului din Ucraina

 

2. Foto: Гене... (tehnica-rusa-distrusa-rusia-ucraina_06946900.jpg)Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Generalul de brigadă (r.) Mircea Mîndrescu, primul comandant român al Joint Analysis and Lessons Learned Centre, la Lisabona (NATO), prezent la Obiecitv EuroAtlantic, emisiune difuzată săptămânal de DefenseRomania, a explicat importanța „binomului tanc-avion” în succesul unui blitzkrieg. 

„Aviația militară a Rusiei nu au reușit neutralizarea apărării antiaeriene a Ucrainei în primele zile ale invaziei. Aceasta este o cerință fundamentală pentru un blitzkrieg. Conceptul de blitzkrieg e inventat de gânditori britanici și are la bază binomul tanc-avion, iar el a fost transportat din teorie în practică de generalul german Heinz Guderian.

Nu au reușit să implementeze cu succes acest binom tanc-avion. Ucrainenii au reușit să se miște, au făcut ceea ce trebuie și și-au păstrat intacte majoritatea forțelor antiaeriene”, precizează generalul (r.) Mircea Mîndrescu.

El și-a manifestat totodată speranța că decidenții Armatei române privesc cu atenție la lecțiile pe care anul de conflict total de la granițele țării noastre le oferă.

„E o realitate din care trebuie să învățăm. Și sper că ai mei colegi în uniformă se uită foarte, dar foarte atent la aceste acțiuni pentru a vedea lucruri bune care trebuie respectate mereu și de asemenea greșeli”, a conchis generalul (r.) Mircea Mîndrescu.

Urmărește integral emisiunea Obiectiv EuroAtlantic, ediția „Sub steag fals. Cine a atacat Kremlinul?”, în care generalul (r.) Mircea Mîndrescu analizează și frontul ucrainean

Youtube video image

Descarcă aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: iOS (App Store)     Android (Magazin Play)    

 

Sistemele antiaeriene ar trebui să fie marea prioritate pentru Ucraina

 

Totodată, în cadrul podcastului, generalul (r.) Mîndrescu a adăugat și faptul că în opinia sa sistemele de apărare antiaeriană ar trebui să fie marea prioritate pentru Ucraina. 

El a explicat faptul că ucrainenii au reușit să țină departe aviația militară rusă, deși net superioară calitativ și cantitativ, prin aceste sisteme antiaeriene care au format o cupolă în jurul Ucrainei. Însă Kievul ar trebui să se axeze în continuare pe obiectivul de a intercepta rachetele pe care aviația rusă le lansează din afara razei de acțiune a sistemelor antiaeriene ucrainene.

Amintim că în urma strategiei de a implementa teroare a Federației Ruse, care de finalul toamnei trecut a lansat valuri de atacuri asupra infrastructurii civile și energetice a Ucrainei, aliații occidentali au accelerat donarea către Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană de ultimă generație, precum Patriot, IRIS-T, NASAMS, etc.

CITEȘTE ȘI: De ce în ciuda superiorității evidente, aviația rusă a paralizat Ucraina doar 7 zile. Apoi au început să „cadă” inclusiv Su-35 - cel mai promovat avion al Rusiei

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel