Bijuteria Coroanei e din nou pe mare. Portavionul britanic HMS Queen Elizabeth, nava amiral a Marinei, din nou operațional după 6 luni

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
HMS Queen Elizabeth / U.S. Naval Forces Europe-Africa
HMS Queen Elizabeth / U.S. Naval Forces Europe-Africa

Nava amiral a Marinei Regale britanice a navigat pe 30 iulie spre baza Portsmouth, după patru luni de reparații în Scoția și o scurtă perioadă intensivă pe mare pentru a-și testa sistemele.

Comandantul HMS Queen Elizabeth, căpitanul Will King, a declarat: „Deși nicio navă de război nu vrea să petreacă timp neprogramat în afara apei, sunt enorm de mândru de munca care a avut loc în Rosyth. Toată lumea de la bord așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă pe mare, unde ne este locul, și să înceapă un program încărcat în toamnă.”

Reparațiile la portavionul Queen Elizabeth s-au încheiat mai devreme, iar nava de 65.000 de tone a efectuat primele teste pe mare.

„Nava a ieșit mai devreme decât se prevedea inițial din reparații și a petrecut ultimele șapte zile pe mare, fiind pusă la încercare pentru a-și testa sistemele la maximum. Nava amiral a națiunii se va întoarce acasă la Portsmouth pentru a începe pregătirile pentru operațiuni în această toamnă”, a anunțat Marina Regală (Royal Navy) britanică, pe 29 iulie într-un comunicat de presă.

 

 

Portavionul Queen Elizabeth nu a putut să pornească pe mare la începutul anului după probleme la elice

 

2. Avioane br... (f-35-marea-britanie-hms-queen-elizabeth_98744000.jpg)

Avioane britanice F-35B aflate pe portavionul HMS Queen Elizabeth. Sursă foto: United Kingdom Ministry of Defence

Portavionul Queen Elizabeth nu a putut să pornească pe mare, pe 4 februarie, având  probleme la elice. Nava urma participe plece la cel mai mare exercițiu al NATO de după Războiul Rece, Steadfast Defender 24, iar în locul său a fost trimisă nava soră, portavionul HMS Prince of Wales.

Reparațiile au fost efectuate relativ rapid, deoarece nava a rămas în docul uscat doar patru luni. În total, imobilizarea a durat șase luni, cu cinci mai puțin decât cea a HMS Prince of Wales din aceleași motive.

Reamintim că pe 29 august 2022, portavionul Prince of Wales a suferit deteriorări semnificative ale arborelui și elicei în timp ce se afla într-o zonă de exercițiu de pe coasta de sud a Marii Britanii. Portavionul a sosit, pe 12 octombrie 2022, la Rosyth pentru reparații, care au durat până în iulie 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel