Biden e dispus să facă compromisuri pe migrație pentru a obține finanțare suplimentară pentru Ucraina. Pentagonul mai are la dispoziție doar 1,8 miliarde pentru Kiev

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Joe Biden / White House, Adam Schultz, flickr.
Președintele Joe Biden / White House, Adam Schultz, flickr.

Președintele american Joe Biden este dispus să facă un compromis în ceea ce privește politica SUA privind migrația, iar această schimbare este condiționată de republicani din Congres pentru a începe negocierile pentru aprobarea unui ajutor financiar suplimentar pentru Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus apoi participanților la conferința de securitate americano-ucraineană de la Washington că Ucraina se străduiește să nu depindă doar de ajutorul aliaților săi. El a cerut companiilor americane să ajute Ucraina în acest efort.

La rândul său, președintele american încearcă să facă presiuni pentru adoptarea unui pachet de legi în Congres, care să includă, printre altele, 61 de miliarde de dolari alocate pentru sprijinul militar și economic al Ucrainei.

Biden a cerut Congresului SUA să aprobe, înainte de sărbătorile de Crăciun, un ajutor suplimentar pentru Ucraina, țară care se apără de agresiunea militară rusă.

Eforturile Casei Albe vin în contextul în care banii pentru Ucraina aproape s-au epuizat, iar administrația Biden are nevoie de o nouă aprobare a Congresului pentru viitoarele pachete de asistență de securitate.

Până la jumătatea lunii noiembrie, Pentagonul a folosit 97% din fondurile de 62,3 miliarde de dolari. Practic, cei 3% rămași înseamnă aproximativ 1,8 miliarde de dolari.  În plus, Departamentul de Stat a folosit toate fondurile de asistență militară de 4,7 miliarde de dolari care i-au fost alocate.

 

Politica  privind migrația, moneda de schimb pentru deblocarea sprijinului în Ucraina

 

Pachetul propus de administrația Biden, în valoare totală de 106 miliarde de dolari, include și ajutoare pentru Israel sau fonduri pentru consolidarea securității graniței SUA-Mexic, unde în acest an sosesc în număr record migranții care fug în principal din țările din America Latină.

Bariera cea mai mare o reprezintă grupul trumpist al republicanilor care coagulează un curent de opinie ce condiţionează aprobarea fondurilor pentru sprijinirea Ucrainei de înăsprirea politicii americane în privința migrației.

Republicanii susțin construirea unui zid la frontiera sudică, în timp ce consideră că un număr mare de migranți nu sunt eligibili pentru azil.

Biden a spus că este dispus să facă „compromis semnificativ” cu privire la protecția frontierei, dar a indicat că nu este dispus să accepte toate cererile republicane, potrivit Reuters. „Trebuie discutat”, a spus el.

În același timp, șeful Casei Albe a avertizat împotriva unui scenariu în care Rusia și președintele rus Vladimir Putin ar reuși să preia controlul asupra Ucrainei.

„Dacă Putin preia controlul Ucrainei, nu se va opri aici”, a spus Biden, subliniind că Rusia ar putea apoi ataca una dintre țările membre NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel