Biden schițează prioritățile pentru următoarele 6 luni: oprirea lui Putin printre obiectivele principale

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Volodimir Zelenski și Joe Biden au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani între Ucraina și Statele Unite pe 13 iunie 2024. Sursa Foto: Facebook/Volodimir Zelenski.
Volodimir Zelenski și Joe Biden au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani între Ucraina și Statele Unite pe 13 iunie 2024. Sursa Foto: Facebook/Volodimir Zelenski.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a prezentat prioritățile pentru ultimele șase luni de mandat, printre care se numără eforturile de a pune capăt războiului din Gaza și de a opri acțiunile liderului rus Vladimir Putin în Ucraina.

Prioritățile lui Biden cuprind, de asemenea, protejarea dreptului de vot și a dreptului de a alege, precum și combaterea extremismului bazat pe ură.

,,În următoarele șase luni, mă voi concentra pe a-mi face treaba ca președinte. Asta înseamnă că voi continua să reduc costurile pentru familiile care muncesc din greu, să cresc economia. Voi continua să apăr libertățile noastre personale și drepturile noastre civile, de la dreptul de a vota la dreptul de a alege. Voi continua să fac apel la combaterea urii și extremismului, să clarific faptul că în America nu există niciun loc, niciun loc pentru violența politică sau pentru orice violență vreodată, punct'', a declarat Biden.

,,Voi continua să lucrez pentru a pune capăt războiului din Gaza, pentru a aduce acasă toți ostaticii și pentru a aduce pacea și securitatea în Orientul Mijlociu și pentru a pune capăt acestui război. Vom continua să mobilizăm o coaliție de națiuni mândre pentru a-l opri pe Putin să preia controlul asupra Ucrainei și să facă și mai mult rău. Vom menține NATO mai puternic și îl voi face mai puternic și mai unit decât a fost oricând în istoria noastră", a mai precizat președintele SUA

 

Zelenski îi mulțumește lui Biden pentru deciziile ferme și pașii îndrăzneți

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui american Joe Biden pentru "sprijinul său neclintit pentru lupta Ucrainei pentru libertate".

"S-au luat multe decizii importante: "Multe decizii solide au fost luate în ultimii ani și ele vor fi amintite ca pași îndrăzneți făcuți de președintele Biden ca răspuns la vremuri dificile. Și respectăm decizia dură, dar puternică de astăzi", a scris președintele Ucrainei pe Twitter (X).

Zelenski a subliniat, de asemenea, că ucrainenii vor fi întotdeauna recunoscători pentru conducerea președintelui Biden, care a sprijinit Ucraina în cel mai dramatic moment al istoriei sale, a contribuit la prevenirea ocupației lui Putin și continuă să îi sprijine pe parcursul acestui război teribil.

Zelenski a remarcat că situația actuală din Ucraina și din întreaga Europă nu este mai puțin dificilă și "sperăm sincer că conducerea puternică și continuă a Americii va împiedica răul rusesc să reușească sau să își fructifice agresiunea".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel