Biden propune revizuirea măsurilor de securitate, după atacul asupra lui Trump

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Joe Biden a ordonat agenției responsabile cu protejarea președinților și foștilor președinți americani să reexamineze măsurile de securitate înainte de convenția preelectorală a Partidului Republican. De asemenea, el a cerut autorităților să investigheze amănunțit tentativa de asasinare a rivalului său Donald Trump și a îndemnat publicul să nu tragă concluzii pripite.

Biden a vorbit la o zi după ce un bărbat înarmat l-a împușcat pe fostul președinte la un miting de campanie în vestul Pennsylvania, scăpând cu răni ușoare. Biroul Federal de Investigații (FBI) l-a identificat pe trăgător ca fiind un localnic de 20 de ani, Thomas Matthew Crooks, dar nu se cunosc motivele pentru care a decis să îl asasineze pe Trump. Trăgătorul a fost ucis de membrii serviciului de securitate al lui Trump după mai multe împușcături, dar atacul său a provocat moartea unuia dintre spectatori.

Biden a menţionat că a avut o convorbire scurtă, dar "bună" cu Trump duminică şi că este "sincer recunoscător că este bine şi se reface".

„O tentativă de asasinat este împotriva a tot ceea ce reprezintă țara noastră”, a spus Biden. Potrivit lui, nimic nu este mai important acum decât unitatea. Biden a vorbit după ce a fost informat cu privire la evoluție de mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv Kimberly Cheatle, directorul grupului de securitate al președintelui, cunoscut sub numele de Serviciul Secret.

"Unitatea este cel mai vag obiectiv dintre toate, dar nimic nu este mai important acum. Dezbatem şi avem opinii diferite, acest fapt nu se va schimba. Dar nu vom pierde din vedere că suntem americani", a spus Biden.

„Nu avem încă informații despre motivele atentatorului... Îndemn pe toată lumea, să nu tragă concluzii cu privire la motivele sau legăturile sale”, a spus Biden.

Atacul a avut loc cu doar două zile înainte de începerea convenției de nominalizare, în care Partidul Republican îl va alege oficial pe Trump drept candidat pentru alegerile din noiembrie. Biden a spus că Serviciul Secret a fost însărcinat cu revizuirea aranjamentelor de securitate pentru eveniment și a fost direcționat de multă vreme să îi ofere lui Trump „toate mijloacele, capacitățile și garanțiile necesare pentru a-i asigura siguranța”.

La finalul scurtului discurs, Biden a anunțat că va comenta situația din nou de la Biroul Oval duminică seara. Campania sa anunțase anterior că va suspenda spoturile TV de campanie, iar președintele a amânat și o vizită în Texas, planificată luni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel