Biden nu renunță la candidatură, dar starea sănătății sale pare să se deterioreze: Biden l-a anunţat pe "preşedintele Putin" când l-a întâmpinat pe Zelenski

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

SUA își ține respirația de fiecare dată când Joe Biden participă la un eveniment sau, și mai complicat pentru președinte, atunci când trebuie să vorbească în public.

Conferința de presă finală a summit-ului NATO ar fi trebuit să fie o dovadă că președintele mai poate conduce campania electorală.

Biden nu s-a prezentat bine la cea mai importantă conferință de presă a carierei sale politice, făcând o altă gafă în timp ce îl prezenta pe Zelenski la evenimentul NATO dedicat Kievului: „Și acum vă prezint pe președintele Ucrainei, pe care nu îl cunosc. știi să-ți spun dacă are mai mult curaj sau hotărâre”.

Tăcere în încăpere. Tocmai făcuse cea mai gravă greșeală imaginabilă, la summit-ul unde trebuia să demonstreze că este încă capabil să conducă SUA și să câștige alegerile din noiembrie. A înțeles imediat și s-a corectat: "Nu Putin, Putin este cel pe care îl va învinge. Președintele Zelenski". Dar a fost suficient?

Ulterior, la începutul conferinței de presă care încheia Summitul NATO, întârziată cu câteva ore față de programul inițial, Biden a mai gafat o dată, numindu-o pe adjuncta său Kamala Harris „vicepreședintele Trump”. Nici măcar nu a observat această greșeală, continuând să explice de ce ar fi echipată să-l bată pe Donald: „Nu aș fi ales-o dacă nu aș fi fost convins că poate fi președinte. Și o demonstrează, cu eficiența ei. în confruntarea cu probleme precum sănătatea femeilor”.

A părut că este deschis față de posibilitatea de a fi înlocuit, dar apoi a adăugat: „Desigur că există și alți oameni capabili să-l bată pe Trump, dar a începe de la zero este foarte complicat”.

 

Mașinăria care îl înlocuiește a început deja să se pună în mișcare

 

Totuși, tabăra democrată este terifiată de fiecare dată când Biden trebuie să participe la un eveniment public.

Potrivit mai multor persoane care lucrează în echipa de la Casa Albă, starea președintelui este mai precară de la lună la lună. Senzația este, declara un consilier de la Casa Albă pentru CNN, că, de fiecare dată când Biden participă la un eveniment, toți ne ținem respirația.

Un grup de consilieri ai lui Biden s-a convins că președintele nu poate câștiga alegerile împotriva lui Trump și, prin urmare, va încerca să-l împingă spre retragere.

Adăugată la știrea că fostul șef al Casei Albe, Barack Obama, fusese informat de George Clooney despre articolul pe care urma să-l publice în New York Times , dar nu a făcut nimic pentru a-l opri, această dezvăluire confirmă încercările democraților de a schimba candidatul.

În cercurile cele mai apropiate de Biden, aceasta este considerată o confirmare a faptului că fostul președinte complotează împotriva fostului său vice, chiar dacă puțini cred că face acest lucru pentru a favoriza ascensiunea soției sale Michelle ca candidată a Partidului.

Site-ul web Axios a scris că liderul majorității democrate din Senat, Schumer, a spus în privat că este dispus să ia în considerare înlocuirea lui Joe. Liderul minorității democrate de la Cameră, Hakeem Jeffries, a convocat o nouă întâlnire pentru a discuta următorii pași. Deputații care l-au părăsit sunt unsprezece, plus un senator, dar reprezintă doar vârful aisbergului.

 ulți finanțatori amenință că vor închide robinetele și unii au făcut-o deja, precum Mark Pinkus sau Abigal Dusney”. Doar stânga partidului, condusă de senatorul Sanders și congresmanul Ocasio, rămâne fermă în apărarea lui Biden.

Potrivit New York Times, unii dintre consilierii președintelui vor încerca să-l împingă să se retragă pe baza a trei puncte: în primul rând, să-l convingă că nu poate câștiga; în al doilea rând, că deputatul Harris îl poate învinge pe Trump; în al treilea rând, că procesul de schimb nu va fi haotic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel