Interdicția, care urmează să fie anunțată luni, exclude vânzarea drepturilor de foraj în porțiuni din oceanele Atlantic și Pacific și din estul Golfului Mexic, se arată în raport, citând persoane neidentificate familiarizate cu chestiunea.
Biden lasă deschisă posibilitatea pentru noi leasing de petrol și gaze naturale în zonele centrale și vestice ale Golfului Mexic, care reprezintă aproximativ 14% din producția națiunii de acești combustibili, se arată în raportul Bloomberg, citat de Reuters.
Interdicția ar consolida moștenirea lui Biden în abordarea schimbărilor climatice și obiectivul său de a decarboniza economia SUA până în 2050.
The New York Times a raportat că o secțiune a legii pe care se bazează decizia lui Biden, Outer Continental Shelf Lands Act, oferă președintelui o marjă largă de manevră, să interzică forajul și nu are prevederi care să-i permită președintelui ales Donald Trump sau altor președinți viitori să revoce interdicția.
Biden, Trump și predecesorul lui Trump, Barack Obama, au folosit cu toții legea pentru a interzice vânzarea drepturilor de foraj offshore în unele zone de coastă.
Trump a încercat în 2017 să inverseze interdicția pentru Oceanul Atlantic și Arctic pe care Obama le-a făcut la sfârșitul președinției sale, dar un judecător federal a decis în 2019 că legea nu dă președinților autoritatea legală de a anula interdicțiile anterioare.
Trump cere reluarea exploatațiilor de gaz și petrol din Marea Nordului
Trump are o cu totul altă politică în domeniul energetic. Viitorul președinte al SUA cere încetarea „morilor de vânt” din Marea Nordului, ca urmare a politicii energetice a Marii Britanii, notează Reuters.
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a criticat vineri politica energetică a guvernului britanic cerând țării să „deschidă” pentru exploatere perimetrele de petrol și gaze din Marea Nordului și să scape de parcurile eoliene.
"Marea Britanie face o greșeală foarte mare. Deschideți Marea Nordului. Scăpați de morile de vânt!" Trump a spus într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social. Trump a citat și un raport al companiei americane de petrol și gaze APA Corp, care se așteaptă ca producția din Marea Nordului să scadă cu 20% în 2025. Compania intenționează să iasă din Marea Nordului până la sfârșitul anului 2029.
Marea Nordului este unul dintre cele mai vechi bazine petroliere și gaziere offshore din lume. De la începutul mileniului, producția a scăzut constant, de la 4,4 la aproximativ 1,3 milioane de barili echivalent petrol pe zi (boed) pe zi.
În același timp, Marea Nordului a devenit una dintre cele mai mari regiuni eoliene offshore din lume.
Totuși, creșterea sectorului a stagnat, deoarece costurile au crescut din cauza problemelor tehnice și ale lanțului de aprovizionare, precum și a ratelor mai mari ale dobânzilor.
Guvernul britanic dorește să crească capacitatea de generare eoliană offshore până în 2030 la 60 gigawați.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News