Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Joe Biden, vizita oficiala in Marea Britanie - baza aeriană britanică Mildenhall. Sursa Foto: White House
Preşedintele Joe Biden, vizita oficiala in Marea Britanie - baza aeriană britanică Mildenhall. Sursa Foto: White House

Joe Biden a anunțat că lucrează la un plan pentru a îngreuna o posibilă invazie rusă în Ucraina. Totodată, președintele Statelor Unite ale Americii  nu acceptă liniile roșii trasate de Vladimir Putin. Declarația lui Biden vine în contextul în care tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au escaladat pe măsură ce trupele ruse au fost comasate din nou la granița Ucrainei.

Președintele Joe Biden, citat de Reuters, a anunțat că lucrează la un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Casa Albă spune că nu va accepta liniile roșii trasate de Moscova.​

„Ce fac în aceste momente este să adun ceea ce cred că este cel mai cuprinzător și semnificativ set de inițiative pentru a face foarte, foarte dificil pentru ca domnul Putin să meargă mai departe și să facă ceea ce oamenii se tem că va face”, a precizat Biden, fără a intra în detalii, referindu-se evident la o invadare a Ucrainei de către Federația Rusă.

„Nu accept linii roșii din partea nimănui”, a mai adăugat președintele american care a precizat că e conștient de acțiunile Federației Ruse și așteaptă să aibă o discuție cu omologul său Vladimir Putin.

Tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au escaladat în contextul în care Moscova a dislocat din nou aproximativ 92.000 de soldați la granița statului pe care deja l-a agresat în 2014.

CITEȘTE ȘI: Rusia amenință oficial cu un nou război. Lavrov: Mina detonată în 2008 în Georgia ar putea exploda din nou

 

Războiul din Ucraina. Rusia neagă implicarea în conflict, deși există dovezi de necontestat 

 

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiştii proruşi, război care a făcut până acum peste 13.000 de morţi şi a determinat aproape 1.5 milioane de oameni să ia calea refugiului.

Intensitatea violenţelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe ţări susţinătorul militar şi economic al separatiştilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.

Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel