Belarus și China au început exercițiile lângă granița cu Polonia

Armata chineză, exerciții comune cu armata Belarusului, iulie 2024
Armata chineză, exerciții comune cu armata Belarusului, iulie 2024

Belarus și China au început luni exerciții militare comune, la doar câțiva kilometri de granițele Poloniei, membră a Alianței Nord-Atlantice. Exercițiul a început chiar înainte de summitul NATO. Nu este clar câte trupe vor lua parte la manevre.

„Evenimentele din lume sunt alarmante, situația este sumbră, prin urmare vom practica noi forme și metode de îndeplinire a sarcinilor tactice”, l-a citat Ministerul Apărării din Belarus pe generalul-maior Vadim Denisenko în calitate de comandant al forțelor de operațiuni speciale din Belarus.

Zelele trecute, așa cum relata și DefenseROmania, ministerul apărării din Belarus a publicat și imagini cu sosirea soldaților chinezi. A fost prima dată când un avion chinez ateriza pe un aeroport militar din Belarus, au subliniat observatorii din proiectul de opoziție Belaruski Hajun, care monitorizează mișcările echipamentelor militare în principal rusești din țară.

Exercițiul, cu numele de cod Attacking Falcon, are loc într-o zonă militară din apropierea orașului Brest și va dura până pe 19 iulie. Ca parte a „exercițiilor antiteroriste”, soldații ar trebui să practice aterizările de noapte, depășirea obstacolelor de apă și operațiunile în zonele urbane.

„Instruirea comună are ca scop îmbunătățirea coordonării unităților participante și aprofundarea cooperării practice între cele două armate”, a spus ministerul chinez.

Într-o altă postare pe rețeaua de socializare Telegram, Ministerul Apărării din Belarus a susținut că desfășurarea de forțe de către NATO la granița cu Belarus este în creștere rapidă, crescând tensiunile în regiune.

„Țara noastră ia toate măsurile posibile pentru a preveni escaladarea. Cu toate acestea, dacă cineva trece granițele noastre, răspunsul va fi dur”, se spune în comunicat.

Amintim că Belarusul a permis Rusiei să-i folosească teritoriul ca poartă de intrare în invadarea Ucrainei din februarie 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel