”Batalionul special Buriat” și milioane de muniții pe frontul din Ucraina. Așa își asigură regimul nord-coreean un bilet în primul rând, pe relația cu Rusia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldați nord-coreeni își demonstrează loialitatea în fața lui Kim Jong Un / Agerpres
Soldați nord-coreeni își demonstrează loialitatea în fața lui Kim Jong Un / Agerpres

După ce a furnizat Rusiei milioane de proiectile, Coreea de Nord trimite personal militar pentru a sprijini Rusia în războiul din Ucraina.

Coreea de Nord, unul dintre cei mai vocali susținători ai invaziei ruse, a oferit deja muniții de tip sovietic și alte echipamente militare. Acum, „câteva mii” de soldați nord-coreeni sunt deja în proces de antrenament în Rusia.

Analiștii ISW au atras atenția asupra rapoartelor presei ucrainene, care, citând surse din serviciile de informații militare ale Ucrainei, au raportat că Brigada a 11-a de asalt aerian rusă formează un „batalion” separat (”Batalionul special Buriat”) , care numără până la 3.000 de oameni, cu personal din Coreea de Nord (deși acest număr depășește semnificativ nivelul batalionului, amintește ISW).

Potrivit acestor informații, un astfel de „ batalion” va fi probabil implicat în operațiunile actuale ale Rusiei în regiunea Kursk.

De asemenea, s-a raportat că până la 18 soldați nord-coreeni și-ar fi părăsit deja pozițiile în regiunile Briansk și Kursk chiar înainte ca unitatea să fie implicată în ostilități. ISW notează că nu poate confirma în mod independent veridicitatea acestor rapoarte, dar oficialii ruși nu le-au negat.

Amintim că Putin a transmis textul acordului dintre Rusia și RPDC „ cu privire la un parteneriat strategic cuprinzător”, pe care ambele țări l-au semnat în iunie 2024, spre ratificare de către Duma de Stat a Rusiei . Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmytro Peskov, a subliniat într-un comentariu adresat agenției TASS că acordul ruso-coreean este „neechivoc” în ceea ce privește „ apărarea reciprocă și cooperarea în domeniul securității”.

Kremlinul folosește probabil această dispoziție de „apărare reciprocă” pentru a justifica legal trimiterea soldaților nord-coreeni în zona de război, în special ca răspuns la invazia Ucrainei a Oblastului Kursk.

În același timp, ISW a înregistrat recent rapoarte conform cărora un mic contingent de personal militar nord-coreean a fost, de asemenea, desfășurat în apropierea orașului Donețk ocupat.

 

Ce speră să obțină cei doi dictatori

Pe de o parte, Putin vrea să evite un nou val de mobilizare parțială prin folosirea trupelor din Coreea de Nord în conformitate cu acordul de asistență reciprocă, semnat cu Phenianul. După invazia trupelor ucrainene în regiunea Kursk în august 2024, armata rusă are nevoie de mai mulți militari pentru a apăra un front cu totul nou în Rusia.

La rândul său, Kim a promis sprijin „complet” pentru Rusia și consideră acest război ca parte dintr-o luptă „sacră” pentru pace și dreptate internațională, notează o analiză WashingtonPost.

Kim Jong Un trimite militari să lupte alături de Rusia, sperând în consolidarea relațiilor cu Moscova. În același timp, dictatorul nord-coreean vrea să obțină beneficii tehnologice și militare, în special, pentru îmbunătățirea programului său de rachete intercontinentale.

Sprijinirea Rusiei ar putea însemna pentru regimul nord-coreean acces la resurse care îi sunt interzise în urma sancțiunilor ONU, restricții pe care Moscova este dispusă să le încalce.

Deși ONU a impus o interdicție a exportului de forță de muncă din Coreea de Nord ca parte a sancțiunilor după testele sale nucleare, nord-coreenii continuă să lucreze în Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel