Bardella nu crede în soluția celor două state în Israel: Să recunoști acum Palestina înseamnă recunoașterea Hamas și a terorismului

Darius Muresan |
Data publicării:
Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella. Photo source: Jordan Bardella @OfficialFacebook
Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella. Photo source: Jordan Bardella @OfficialFacebook

Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella, nu este momentan favorabil recunoașterii unui stat palestinian, considerând că "aceasta ar însemna recunoașterea terorismului," în urma atacurilor sângeroase comise de mișcarea islamistă palestiniană Hamas în Israel pe 7 octombrie, care au dus la o ripostă sângeroasă a armatei israeliene în Fâșia Gaza, informează Agerpres, care citează AFP.

"Nu spun că aceasta nu trebuie să rămână un obiectiv pe termen lung, însă a recunoaște un stat palestinian în acest moment ar însemna a recunoaște terorismul," a declarat Bardella în timpul unei conferințe de presă.

"Aceasta ar însemna să acorzi o legitimitate politică unei organizații care prevede în carta sa distrugerea statului Israel," a adăugat el, referindu-se la Hamas.

În prezent, 143 din cele 193 de state membre ale ONU au recunoscut Palestina ca stat. Dintre acestea, zece sunt state membre ale UE, respectiv țările europene care au luat această decizie în perioada comunistă: Bulgaria, Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, plus Cipru, Suedia, Spania și Irlanda.

La sfârșitul lunii mai, Spania, Irlanda și Norvegia au recunoscut oficial statul Palestina, iar la începutul lui iunie, și Slovenia li s-a alăturat.

Vinerea aceasta, Armenia a anunțat, de asemenea, că recunoaște statul Palestina, provocând nemulțumirea autorităților israeliene.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie, când luptători ai Hamas infiltrați din Fâșia Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, omorând 1.194 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, 251 de persoane au fost răpite, dintre care 116 sunt încă captive în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a lansat o ofensivă în Gaza pentru eliminarea grupării teroriste Hamas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel