Tehnologia permite rachetelor LRASM să detecteze și să angajeze ținte maritime în medii ostile, cu mai puțină dependență de sistemele de navigație tradiționale, transmite BAE Systems într-un comunicat citat de Naval News.
În plus, designul de nouă generație reduce costurile generale ale rachetelor, se mai precizează în document.
Contractul LRASM va sprijini nevoia Marinei, Forțelor Aeriene ale SUA cât și aliații SUA prin vânzări militare externe.
Racheta LRASM este concepută pentru a detecta și distruge ținte specifice în cadrul grupurilor de nave, utilizând tehnologii avansate care reduc dependența de platformele de informații, supraveghere și cercetare, legăturile de rețea și navigație GPS în mediile de război electronic.
LRASM va juca un rol semnificativ în asigurarea accesului militar pentru a opera în ape deschise, datorită capacității sale sporite de a disemina și de a desfășura angajamente tactice de la distanțe mari.
LRASM are o rază comparabilă cu JASSM ER (aproximativ 500 de mile marine).
În versiunea aeriană, LRASM a realizat primul test cu un F-18E Super Hornet al US Navy în decembrie 2019 și s-ar putea să se regăsească în curând la bordul bombardierului B-52 al US Air Force.
Marina SUA a efectuat o lansare directă cu o rachetă LRASM în timpul Valiant Shield în septembrie 2020.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News