Drona Bayraktar TB2, fabricată de Turcia, operată de Forțele Aeriene Azere, a distrus lansatorul multiplu de rachete Smerch de 280 mm care era folosit de Forţele Armate Armene pentru a tacă poziţiile militarilor azeri de pe frontul regiunii disputate Nagorno-Karabakh, potrivit Defence-Blog.
The firing position of the "Smerch" MLRS belonging to the Armenian Armed Forces, which fired at the civilians and civilian infrastructure in Barda, was located.
— Azerbaijan MOD (@wwwmodgovaz) October 30, 2020
On October 29, at about 15.18, the "Smerch" MLRS was destroyed by the accurate fire of our units. pic.twitter.com/LceYZCjQMc
Ministerul azer al Apărării a susţinut că MLRS-ul (Multiple Launch Rocket System) Forțelor Armate Armene a tras asupra unor zone din orașul Barda în care se aflau civili, acesta fiind şi motivul pentru care Forțele Aeriene Azere au dispus distrugerea acestuia cu o dronă Bayraktar TB2.
De când s-au reaprins confruntările în regiunea disputată Nagorno-Karabah cele două state se acuză reciproc de comiterea unor atacuri, dar în acelaşi timp se laudă cu pagubele pe care şi le produc reciproc în urma schimburilor de focuri.
Armenia şi Azerbaidjanul au acceptat duminică o încetare a focului, sub egida SUA, dar armistiţiul nu a avut niciun impact pe teren, la fel ca precedentele două negociate de Rusia.
Marţi dimineaţă, s-au dat lupte în mai multe locuri de pe linia frontului, a indicat Ministerul Apărării din Nagorno-Karabah într-un comunicat, raportând 35 de decese suplimentare printre forţele sale, ceea ce ridică la 1.009 bilanţul morţilor în rândurile sale de la reluarea luptelor în 27 septembrie.
"Situaţia în zona de conflict a rămas relativ stabilă şi tensionată pe parcursul nopţii. Dueluri de artilerie au continuat în unele zone", a comunicat ministerul, indicând că au căzut obuze în oraşele Martuni şi Martakert, precum şi în satele din partea de nord a regiunii Askeran.
La rândul său, Ministerul azer al Apărării a declarat că poziţiile sale militare în apropierea liniei frontului au fost vizate de tiruri şi că luptele continuă în principal în zonele Khojavend, Fizuli şi Gubadli.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News