Un avion militar M-346 s-a prăbușit în Polonia (Foto/Video): Impactul cu solul a fost extrem de violent

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un avion M-346 "Bielik" utilizat de armata poloneză s-a prăbușit pe aeroportul polonez Gdynia-Kosakovo. Informaţia a fost relatată de portalul TVP Info cu referire la reprezentantul comandamentului armatei poloneze, locotenent-colonelul Marek Pawlak. "Tot ce știm este că avionul de antrenament a luat foc după ce a lovit pista aeroportului", a declarat militarul. Potrivit informațiilor preliminare, la bord se afla un singur pilot, care a decedat.

,,Cu profund regret vă informăm că astăzi, în timpul unui zbor de antrenament pe aerodromul Bazei 43 de Aviație Navală din Gdynia, maiorul Robert Robert "Killer" Jel a sfârşit tragic", se precizează într-un comunicat al Forțelor Aeriene Poloneze.

Astăzi, în timpul repetițiilor pentru evenimentul dedicat celei de-a 30-a aniversări a Brigăzii de Aviație Navală Gdynia, avionul M-346 Demo Team al Forțelor Aeriene Poloneze s-a prăbușit în timpul unui zbor demonstrativ.

Avioanele M-346 sunt destul de noi pentru piloții polonezi. Abia în 2022, Forțele Aeriene Poloneze au primit ultimul lot de avioane de antrenament de luptă M-346.

Polonia a devenit al treilea mare operator de M-346, după Italia și Israel. Aceste aeronave sunt destinate să înlocuiască avionul de antrenament cu reacție depășit TS-11 Iskra.

Acest avion italian modern de antrenament-combat, M-346, a fost prezentat pentru prima dată la Salonul aeronautic internațional de la Farnborough în iulie 2008.

M-346 Demo Team, cea mai nouă echipă de acrobație aeriană din Polonia, a fost înființată în 2023 și a debutat la cel mai mare spectacol aerian din Polonia, spectacolul aviatic din Radom. Echipa este formată din doi piloți Demo Team, maiorul Adrian "Chudy" Chudzinski și maiorul Robert "Killer" Jel, care sunt instructori care pregătesc cadeți la Academia Forțelor Aeriene din Dęblin. Ambii au peste o mie de ore de zbor pe avionul M-346 "Bielik". Echipa include, de asemenea, tehnicieni și comentatori.

Sarcina lor principală la Baza 41 Aeriană de Instruire este instruirea în zbor a viitorilor piloți de avioane de luptă, destinate avioanelor F-16 și F-35. "Nu facem zboruri acrobatice cu această aeronavă în fiecare zi. O facem în plus, din pasiune pentru zbor. Ne oferă o mare bucurie și distracție, iar dacă îi putem face pe alții fericiți cu el, atingem apogeul viselor noastre", a declarat maiorul Robert Jeł într-o postare publicată de site-ul Forțelor Aeriene Poloneze.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel