Avioanele germane au început să arunce ajutor peste Gaza

C-130J Hercules al Bundeswehr aruncă până la 18 tone de mărfuri în Fâșia Gaza / Sursa: Bundeswehr/Kevin Schrief
C-130J Hercules al Bundeswehr aruncă până la 18 tone de mărfuri în Fâșia Gaza / Sursa: Bundeswehr/Kevin Schrief

Misiunea va fi efectuată sub conducerea Germaniei de către personal german și francez din escadronul binațional de transport aerian „Rhein/Rhin” din Évreux , folosind două avioane de transport C-130J Hercules. Punctul de plecare al zborurilor este o bază aeriană din Iordania.

Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a dat miercuri aprobarea operațiunii umanitare a forțelor aeriene germane. 

Bundeswehr a furnizat două avioane de transport C-130 Hercules în acest scop. Fiecare poate transporta până la 18 tone de marfă, spune Bundeswehr pe site-ul său , împreună cu alte detalii tehnice ale operațiunii.

Misiunea, folosind așa-numita metodă de cădere gravitațională, este o premieră recunoaște Bundeswehr care precizează că metoda a fost folosită cu succes și de către Franța.

Momentul de eliberare (Cargo Air Release Point, CARP) este crucial. În cele din urmă, CARP este calculat în timpul zborului, luând în considerare greutatea încărcăturii, viteza și altitudinea aeronavei, precum și direcția și puterea vântului. Sistemul de management al zborului al computerului de bord este responsabil pentru acest calcul complex, se mai arată în comunicat.

 

Ajutor pe cale maritimă

 

Gaza nu are un port funcțional în care navele grele să poată acosta, așa că echipajul primei nave care a trecut prin coridorul umanitar a folosit un debarcader improvizat și bărci mai mici pentru a aduce provizii la țărm. Potrivit lui José Andrés, bucătarul spaniol și fondatorul organizației caritabile World Central Kitchen (WCK), era echivalentul a 12 camioane cu provizii.

„A fost un test în care am aflat că am putut importa o mie de tone pe săptămână. Ne vom îmbunătăți cu mai multă experiență”, a spus Andrés pe rețeaua X.

Cipru se află la aproximativ 370 de kilometri de Gaza pe mare. Pe lângă Cipru, la inițiativă au participat Uniunea Europeană, Statele Unite și Emiratele Arabe Unite, care a finanțat în mare măsură primul transport. Postul Al Jazeera a raportat sâmbătă că și Japonia intenționează să se alăture proiectului. Postul face referire la o declarație a ministrului de externe Jóko Kamikawa în presa japoneză.

Un coridor maritim umanitar din Cipru a fost discutat în noiembrie, Israelul a aprobat în principiu posibilitatea în decembrie, dar abia acum planul a început să fie implementat. Guvernul SUA a contribuit la aceasta, crescând presiunea asupra conducerii israeliene din cauza agravării crizei umanitare din Fâșia Gaza, unde, potrivit autorităților locale, cel puțin 20 de copii au murit deja din cauza malnutriției.

Cauza crizei umanitare din Fâșia Gaza este războiul aflat în desfășurare între Israel și mișcarea teroristă palestiniană Hamas, care se află acum la a 162-a zi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel