Avioane ruse în flăcări după ce Ucraina a lovit Baza Milerovo la 150 km de linia frontului (Video). NASA a surprins incendiul de mare amploare de după atac

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Baza aeriană rusă de la Milerovo, atacă de Ucraina. În zare se pot vedea avioane ruse arzând. Photo source: Illia Ponomarenko @X @Twitter
Baza aeriană rusă de la Milerovo, atacă de Ucraina. În zare se pot vedea avioane ruse arzând. Photo source: Illia Ponomarenko @X @Twitter

Dronele ucrainene au lovit în dimineața de sâmbătă baza aeriană „Millerovo”. Videoclipurile filmate de localnici surprind incendii puternice care indică lovirea unor obiective critice.

Atacul ucrainean a fost semnalat de autoritățile locale, cu tradiționala declarație potrivit căreia toate cele 26 de drone au fost doborâte. Însă realitatea contrazice poziția exprimată de oficiali.

Mai întâi, un incendiu de mare amploare pe aerodrom a fost înregistrat de către serviciul de monitorizare a incendiilor prin satelit al NASA.

De asemenea, într-un videoclip filmat de localnici se observă două incendii puternice extinse pe o suprafață destul de mare la Baza Aeriană Millerovo care infirmă declarația guvernatorului regiunii Rostov.

Youtube video image

Analiștii publicației ucrainene Defense Express care au analizat videoclipul, filmat dintr-o locație situată la sud de bază, precizează că primele cadre surprind un incendiu la depozitul de combustibil pentru avioane.

În continuare, camera se mișcă și surprinde locul părții tehnice și operaționale, unde aeronavele sunt întreținute și reparate, iar acolo poate fi văzut și un incendiu.

La aproape 24 de ore de la atac, Radio Libertatea confirmă cu imagini din satelit că trei locații ale bazei aeriene Millerovo au fost afectate de incendii. Una dintre ele este la locul hangarului unității tehnice și operaționale, a doua se află într-o zonă deschisă, iar a treia la unul dintre depozitele de combustibil și lubrifianți. Pe de altă parte, imaginea din satelit arată că zonele de pistă și de staționare ale aeronavelor nu au fost afectate de lovitura cu drone.  

 

Baza Aeriană rusă de la Millerovo se află la aproximativ 150 km de linia frontului

 

Baza Aeriană rusă de la Millerovo se află la aproximativ 150 km de linia frontului, o distanță suficient de sigură până acum pentru a adăposti aviația tactică care lansează zilnic atacuri împotriva Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, recent, liderilor care îl sprijină, să permită lovirea cu rachete occidentale a locațiilor din care forțele ruse lansează atacuri cu rachete, inclusiv a aerodromurilor de pe care decolează aviația operativ- tactică și cea strategică. Majoritatea acestor obiective se află în adâncimea teritoriului Rusiei, iar loviturile cu drone nu reușesc să distrugă aeronavele aflate în hangare întărite.

Potrivit unor informații recente de presă, Germania ar fi permis ca armele sale să fie folosite până la maximum 40 de km în adâncimea teritoriului rus de la granița cu Ucraina, în timp ce Marea Britanie, prin Secretarul Apărării, John Healey, a ridicat orice interdicție de distanță, cu condiția ca loviturile să respecte ”normele și interdicțiile prevăzute de dreptul internațional umanitar”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel