Avioane de luptă ale Israelului au lovit depozitele cu arme ale Hezbollah și au eliminat un terorist de frunte

Din octombrie, atacurile IDF au ucis cel puțin 415 membri ai grupării.

Avioane de luptă ale IAF (Forțele aeriene israeliene) au lovit depozitele de arme ale organizației islamiste șiite „Hezbollah” din regiunea Bekaa Valley din estul Libanului, precizează IDF, în comunicatul său de presă.

Militarii notează că în urma loviturii au fost înregistrate explozii secundare, care indică faptul că obiectivele afectate conţineau multe arme și muniții.

Israelul l-a eliminat și pe Hussein Ali Hussein, membru al unității de rachete a Hezbollah din Deir Qanoun și Tayibe, o celulă care operează în sudul Libanului.

Moartea lui Hussain a fost confirmată și de gruparea șiită pro-iraniană, scrie The Times of Israel. Publicația scrie că teroristul a fost ucis ca urmare a unei lovituri cu drone ale IDF asupra așezării Deir-Qanun. 

De asemenea, o celulă teroristă care opera dintr-o structură militară Hezbollah din zona Tayibe a fost eliminată de avioanele de luptă ale IAF.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, Forțele de Apărare Israelului l-au eliminat pe comandantul structurii ”Forța Radwan” (forțele de operațiuni speciale ale Hezbollah), Hussein Ibrahim Kasseb.

Din octombrie 2023, cel puțin 415 membri ai grupului au fost eliminați ca urmare a atacurilor israeliene.

 

Hezbollah: „Pozițiile israeliene lovite în Golan”

 

Hezbollah a lansat mai multe salve cu rachete împotriva pozițiilor armatei israeliene din Înălțimile Golan, ca „răspuns” la atacurile israeliene din estul Libanului. Acest lucru a fost anunțat chiar de organizația pro-iraniană. Hezbollah a lansat „baraje intense cu rachete” împotriva a două poziții militare de pe Golan „ca răspuns la atacul inamicului israelian asupra regiunii Bekaa”, a spus Hezbollah. Luni seara, Israelul a vizat depozitele de arme Hezbollah din regiune

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel