Aviația rusă a interceptat două bombardiere americane B-52H care zburau în Marea Barents

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 21.07.2024, avioane de vânătoare de tip MiG-29 și MiG-31 din cadrul forțelor aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană au fost ridicate în aer din cauza a două bombardiere strategice americane de tip B-52H, care se apropiau de granița de stat a Federației Ruse dinspre Marea Barents.

“Un grup aerian, care se apropia de granița Federației Ruse, a fost descoperit duminică de mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra Mării Barents. Pentru identificarea țintelor aeriene și pentru a preveni încălcarea frontierei, au fost ridicate în aer avioane de vânătoare de tip MiG-29 și MiG-31 din cadrul forțelor aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Echipajele avioanelor de vânătoare rusești au identificat țintele aeriene ca fiind două bombardiere strategice B-52H din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. La apropierea avioanelor de vânătoare rusești, bombardierele strategice americane s-au întors și s-au îndepărtat de frontiera de stat a Federației Ruse”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

După cum au precizat oficialii militari ruși, “zborul avioanelor de vânătoare a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre, cu respectarea măsurilor de siguranță”.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, “avioanele rusești au revenit în siguranță pe aerodromurile de dislocare permanentă, iar frontiera de stat a Federației Ruse nu a fost încălcată”.

Sursa: militarynews.ru.

Comentariul autorului: Potrivit surselor publice, duminică, bombardierele strategice americane B-52H Stratofortress au zburat, pentru prima dată în istorie, deasupra teritoriului Finlandei. Acestea au venit din Norvegia, prin Laponia și s-au deplasat către sudul teritoriului finlandez, fiind escortate de avioane de vânătoare F/A-18 aparținând Forțelor Aeriene ale Finlandei.

În Finlanda, cele două bormbardiere americane au fost așteptate de două avioane-cisternă KC-135R Stratotanker și unul de tip KC-46A Pegasus, care le-au realimentat în aer.

Deși deocamdată oficialii americani nu au făcut precizări în acest sens, este posibil ca bombardierele strategice americane să se deplaseze la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, de unde să participe la o nouă misiune de tip Bomber Task Force pe continentul european.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel