Aviația militară rusă se laudă cu respingerea unei debarcări ucrainene cu ski jet-uri. Ucrainenii sunt din ce în ce mai activi în Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:
Comandouri ucrainene pe ski jet-uri. Photo: Ukrainian Military Intelligence
Comandouri ucrainene pe ski jet-uri. Photo: Ukrainian Military Intelligence

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 04.10.2023, că, în partea de nord-vest a acvatoriului Mării Negre, avioane de luptă aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au împiedicat pătrunderea unor grupe de desant din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

“În partea de nord-vest a Mării Negre, avioanele de luptă ale Forțelor Aerocosmice au împiedicat o încercare de pătrundere a unor grupe de desant aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Peninsulei Crimeea. Acestea se deplasau în direcția Cap Tarhankut, la bordul unei vedete rapide și a trei ski jeturi”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

După cum rezultă din precizările reprezentanților militari ruși, deși nu a fost posibilă scufundarea ambarcațiunilor ucrainene, a fost oprită apropierea acestora de teritoriul Peninsulei Crimeea.

Anterior, militarii ruși anunțaseră că, în seara anterioară, apărarea antiaeriană a interceptat mai multe drone ucrainene în zona Sevastopolului și o rachetă antinavă Neptun în largul coastelor Peninsulei Crimeea din partea de nord-vest a Mării Negre.

De asemenea, în cursul nopții de miercuri, armata ucraineană a lansat unul dintre cele mai masive atacuri cu drone asupra teritoriului Federației Ruse. Peste 30 de drone au fost interceptate de sistemele rusești de apărare antiaeriană, mai susține partea rusă.

Atacurile ucrainene au vizat trei regiuni de la frontiera comună, respectiv Belgorod, Bryansk și Kursk. O parte dintre drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar restul cu ajutorul mijloacelor de război electronic.

“Forțele aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană în regiunile Belgorod, Bryansk și Kursk au interceptat și au distrus 31 de drone ucrainene de tip avion”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

 

Ucrainenii sunt din ce în ce mai activi în Crimeea

 

2. -imagine fara descriere- (desant-in-crimeea-fortele-pentru-operatii-speciale_16717500.jpg)

Comentariul autorului: Încercările militarilor ucraineni de a debarca în grupuri mici pe litoralul vestic al Peninsulei Crimeea au început chiar de Ziua Independenței Ucrainei, pe 24 august.

Prima încercare a fost și singura reușită, fiind finalizată fără pierderi în rândul militarilor ucraineni, dar cu provocarea de pierderi pentru trupele ruse.

Ulterior, grupele de desant ucrainene au încercat să debarce de mai multe ori în zona Cap Tarhankut, dar nu au mai reușit acest lucru. Avioanele rusești din zona Mării Negre au reușit, de fiecare dată, să anihileze ambarcațiunile ucrainene.

După cum a informat recent serviciul de informații al armatei britanice, în ultima perioadă, Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră și-a intensificat misiunile de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Negre, în principal, în scopul descoperirii oportune a dronelor maritime ucrainene, care acționează în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel