Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene americane din Europa (USAFE), în exercițiu, pe lângă militarii eleni, vor fi implicate forțe și mijloace din SUA, Cipru, Franța, Israel, România, Italia, Slovenia, Austria și Canada.
În acest scop, USAFE a dislocat la Baza Aeriană Andravida avioane de luptă F-15E Strike din Escadrila 492 de Luptă a Aripii 48 Luptă, staționată în Marea Britanie la baza RAF Lakenheath.
Alte forțe americane programate să participe, includ UAV MQ-9 Reaper din Escadrila 124 Atac, care zboară de la Stația Aeriană Navală Sigonella, Italia, și controlorii de atac terminal întrunit (Joint Terminal Attack Controllers - JTAC) atât din cadrul Grupului 4 Operativ de Sprijin Aerian (Wiesbaden, Germania) cât și din Escadrila 7 Operații de Sprijin Aerian (Fort Bliss, Texas, SUA).
Forțele Aeriene elene au informat că la exercițiul INIOCHOS 2022, care cuprinde activități specifice nivelurilor tactic și operativ, mai sunt implicate următoarele mijloace:
- Franța cu avioane Rafale și aeronave de avertizare timpurie (AEW);
- Israel cu F-16, G-550 (AEW) și B-707;
- Italia cu avioane Tornado;
- Cipru cu un elicopter AW-139;
- Slovenia cu avioane ușoare de atac PC-9.
Anul trecut România a trimis observatori la exercițiul INIOCHOS, iar la ediția din acest an devine unul dintre participanți.
Număr mare de observatori la INIOCHOS, unul din cele mai importante exerciții militare aeriene din sud-estul Europei
Forțele Aeriene elene au remarcat numărul mare de observatori la exercițiul din 2022, aceștia venind din Albania, Arabia Saudită, Austria, Canada, Croația, Egipt, India, Kuweit, Macedonia de Nord, Maroc și Regatul Unit.
În cadrul INIOCHOS 22, potrivit Forțelor Aeriene elene, vor fi exersate:
- Operații ofensive contraaeriene (Offensive Counter Air Operations - OCA);
- Operații de apărare aeriană (Air Defence Operations - ADO);
- Operații împotriva forțelor de la sol (Counter Surface Force Operations - CSFO), inclusiv sprijin aerian pentru operațiile terestre (Air Power Contribution to Land Ops - APCLO) și sprijin aerian pentru operațiile navale (Air Power Contribution to Maritime Ops - APCMO)
- Misiuni RECCE (recunoaștere);
- Misiuni de căutare și salvare în luptă (Combat Search and Rescue missions);
- Misiuni de țintire sensibile la timp (Time Sensitive Target missions);
- Misiuni de proiecție aeropurtată a unor forțe și mijloace de mare valoare (High Value Airborne Asset missions).
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News