Aviația militară a Israelului a făcut o incursiune în Liban. Raiduri de noapte au lovit milițiile teroriste Hezbollah și amenințări cu „epoca de piatră”

Avioane F-16 ale Israelului @IDF Foto: via Israeli-Weapons.com
Avioane F-16 ale Israelului @IDF Foto: via Israeli-Weapons.com

Forțele aeriene israeliene au anunțat că au atacat din nou poziții ale miliției pro-iraniene șiite Hezbollah în sudul Libanului în cursul unui raid desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în care au fost implicate avioane de vânătoare, informează Agerpres, DPA și postul de televiziune israelian i24News.

Au fost vizate o clădire folosită de gruparea șiită și alte infrastructuri în Taybeh și Rab al-Thalathine, potrivit armatei israeliene. Aceasta nu a precizat dacă atacul a făcut victime, iar aceste informații nu au putut fi verificate în mod independent.

De la începutul războiului în Fâșia Gaza în luna octombrie, ca represalii la atacul fără precedent asupra comunităților din sudul Israelului, Israelul a fost angajat în tiruri zilnice cu Hezbollah în zona de frontieră cu Libanul.

Miliția șiită libaneză a declarat că Israelul trebuie să pună capăt complet războiului din Gaza împotriva aliatului său, gruparea islamistă palestiniană Hamas, pentru ca Hezbollah să înceteze să tragă asupra Israelului.

Intensitatea tirurilor de o parte și de alta a frontierei a crescut recent semnificativ, accentuând temerile că un posibil război deschis între Israel și Liban ar putea escalada într-un conflict regional.

Teheranul a avertizat Israelul sâmbătă că "toți membrii axei de rezistență", care include Iranul și aliații săi regionali, s-ar putea mobiliza dacă va fi lansată o ofensivă "de amploare" împotriva Hezbollahului în Liban.

Iranul amenință cu un război major și iar misiunea iraniană la ONU spune că: "Toate opțiunile, inclusiv implicarea deplină a tuturor membrilor axei de rezistență, sunt pe masă".

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat miercuri că Israelul nu dorește război cu Hezbollah în Liban, dar a avertizat că țara sa are "capacitatea de a readuce Libanul în 'epoca de piatră'" în caz de conflict.

Statele Unite, ONU și Franța, în special, au avertizat împotriva unui război în Liban, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel