Iranul a călcat leul pe coadă? Aviația Israelului, pregătită să lovească în forță oriunde în Orient. Netanyahu anunță că Iranul va plăti în timp ce la Teheran mii de oameni sărbătoresc în stradă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Aviația militară a Israelului. Photo source: IDF vis. Wikipedia / Flickr
Aviația militară a Israelului. Photo source: IDF vis. Wikipedia / Flickr

Iranul a lansat ieri un atac cu 181 de rachete asupra Israelului. Atacul vine după ce IDF l-a eliminat pe liderul terorist Hassan Nasrallah în Liban, conducătorul grupării teroriste Hezbollah, proxy-ul Iranului. E al doilea atac al Iranului după cel din aprilie și, chiar dacă Iranul nu dispune nici de capacitatea militară și nici de susținere politică în regiune pentru un război de mare intensitate cu Israelul, Teheranul amenință cu conflictul total orice stat care va interveni direct.

„În cazul unei intervenţii directe din partea ţărilor care susţin regimul în agresiunea şi atacul împotriva Iranului, centrele şi interesele lor din regiune se vor confrunta, de asemenea, cu un atac puternic" din partea Iranului, a anunţat Statul Major al forţelor armate iraniene, într-un comunicat citat de agenţia locală Fars. 

De partea cealaltă IDF nu se lasă impresionată. Forțele de apărare ale Israelului nu vor slăbi deloc atacurile împotriva Hezbollah și așteaptă doar semnalul politic pentru a răspunde atacului. Aviația militară a Israelului e pregătită să lovească masiv oriunde în Orientul Mijlociu.

"Forţele aeriene continuă să funcţioneze la capacitate maximă şi în această noapte vom continua să lovim cu forţă în Orientul Mijlociu, aşa cum a fost cazul în ultimul an", a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene, într-un comunicat citat și de Agerpres și publicat după ce Iranul a atacat Israelul lansând 180 de rachete în direcţia teritoriului său.

În tot acest timp mii de iranieni au ieșit pe străzil a Teheran pentru a sărbători atacul asupra Israelului.

 

Netanyahu anunță și el că Iranul va plăti după atacul împotriva Israelului

 

2. Benjamin N... (benjamin_netanyahu_drapel_80915500.jpg)

Dacă în aprilie Israelul nu a răspuns atacului fiind convins de aliatul SUA să nu răspundă pentru a evita escaladarea, e posibil de această dată premierul Benjamin Netanyahu să nu mai fie atât de maleabil.

Netanyahu, scrie Times of Israel, a anunțat imediat după atac că Iranul a făcut o mare greșeală pe care o va plăti scump.

Astfel, la scurt timp după atac, care în mare parte a fost respins, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat Teheranul că a făcut „o mare greșeală” și „va plăti pentru asta”, scrie sursa citată. 

Atacul asupra Israelului „a eșuat”, a spus premierul. Atacul fost „dejucat datorită sistemului de apărare aeriană al Israelului, care este cel mai avansat din lume”.

Netanyahu a mulțumit și SUA pentru sprijinul acordat.

Apărarea antiaeriană a Israelului a fost „eficientă”, a anunțat și IDF. SUA au participat și ele activ la respingerea atacului, atât prin detectarea din timp a amenințării Iranului, cât și prin interceptarea unora dintre rachete, potrivit IDF..

Ca urmare a atacului un palestinian din Cisiordania a fost ucis și doi israelieni au fost răniți din cauza căderii de schije și resturi de rachete care au provocat pagube și au declanșat incendii în unele zone ale Israelului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel