Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră a primit o escadrilă de drone Forpost

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a întărit Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) cu noi aparate de zbor fără pilot. În compunerea Regimentului 318 Aviație Mixtă, dislocat în apropiere de Sevastopol, a fost formată o escadrilă de drone cu rază lungă de acțiune Forpost. 

Acestea pot îndeplini misiuni de cercetare și de indicare a țintelor pentru sistemele de rachete ale navelor de luptă, pentru complexele de rachete de coastă Bastion și pentru artilerie. Potrivit declarațiilor experților, cu noile drone, forțele FRMN vor putea să descopere și să distrugă mai rapid țintele, potrivit remnmilitaryblog.com.

Surse aparținând Statului Major Principal al Forțelor Navale au declarat pentru Izvestia că escadrila de drone Forpost a intrat în compunerea Regimentului 318 Aviație Mixtă în primăvara acestui an. Eficiența noii subunități a fost verificată în cadrul unui exercițiu recent al flotei. Experiența întrebuințării dronelor a fost recunoscută ca fiind un succes. În continuare, în dotarea FRMN va fi introdusă versiunea modernizată a dronelor, Forpost-M.

Aparatele de zbor fără pilot Forpost sunt capabile să monitorizeze o porțiune importantă din acvatoriul Mării Negre. Acestea sunt destinate pentru efectuarea misiunilor de cercetare și de indicare a țintelor pentru rachetele antinavă H-35 și Kalibr, pentru artileria de pe nave și din zona de coastă și pentru complexele de rachete.

Dronele Forpost dispun de tot ceea ce este necesar pentru a îndeplini funcția de navigator pentru rachetele de croazieră sau antinavă. Dimensiunile dronei îi permit să poarte aparatură optico-electronică puternică. Cu ajutorul acesteia, drona Forpost este capabilă să descopere cu ușurință țintele mari, în primul rând navele de suprafață ale unui potențial adversar.

Aparatura modernă îi perimite dronei să lucreze și pe timp de noapte și în condiții atmosferice dificile. Forpost dispune de rezerve solide de combustibili și în acest fel poate să acționeze la o distanță de până la 250 de kilometri de locul de dislocare al operatorului, să dezvolte o viteză de peste 200 de kilometri la oră și să rămână în aer până la 17 ore. Drona poate să poarte o încărcătură de peste 450 de kilograme. Altitudinea maximă de zbor este de aproximativ 5.000 de kilometri.

,,Formarea escadrilei de drone mărește posibilitățile FRMN de executare a observării vizuale în raioanele de litoral", a declarat pentru Izvestia expertul militar Anton Lavrov.

,,Principalul avantaj al dronei Forpost constă în faptul că aceasta poate să patruleze teritoriul pentru o perioadă îndeplungată de timp – minimum 12-14 ore. Pentru monitorizarea spațiilor de apă, acest lucru este foarte important. De aceea, o escadrilă de acest fel se află, de exemplu, în Kamchatka. O altă funcție importantă a dronei este reprezentată de capacitatea de a îndeplini misiuni de căutare-salvare în zona de litoral. Dispozitivele funcționează foarte bine atât ziua, cât și noaptea, având o optică bună", a spus expertul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel