Avem confirmată o primă dezbatere Trump vs. Kamala Harris. Trump mai vrea două confruntări ce vor fi decisive pentru votul final

Darius Muresan |
Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședintele SUA și candidatul democrat împotriva lui Donald Trump. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook
Kamala Harris, vicepreședintele SUA și candidatul democrat împotriva lui Donald Trump. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, și contracandidata democrată, Kamala Harris, vor participa pe 10 septembrie la o dezbatere electorală transmisă de ABC, a anunțat joi postul de televiziune. 

Aceasta va fi prima confruntare directă între cei doi rivali politici, într-o cursă electorală care se anunță strânsă, potrivit sondajelor, informează Agerpres și Reuters.

Într-o conferință de presă susținută la reședința sa din Palm Beach, Florida, Trump a declarat că dorește organizarea unor dezbateri suplimentare pe 4 și 25 septembrie, care ar urma să fie difuzate de Fox și NBC.

Kamala Harris a scris într-o postare pe X că așteaptă cu interes dezbaterea din 10 septembrie, după ce Trump „a fost în sfârșit de acord” să participe. După o vizită de campanie în zona Detroit, ea a declarat presei că este deschisă la ideea altor dezbateri, dar un oficial din echipa sa de campanie a subliniat că o dezbatere pe 4 septembrie la Fox nu este posibilă.

Discuțiile privind viitoarele dezbateri depind de participarea lui Trump la dezbaterea din 10 septembrie pe ABC, a adăugat oficialul. Echipa de campanie a lui Harris s-a opus deja unei dezbateri la Fox, argumentând că rețeaua gazdă ar trebui să fie una care a moderat recent dezbateri primare pentru ambele partide.

Trump a sugerat anterior că ar putea să se retragă din dezbaterea ABC, programată înainte ca Harris, care a preluat recent candidatura de la președintele Joe Biden, să fie desemnată candidat prezidențial democrat, cu mai puțin cu mai puţin de trei săptămâni, dând peste cap competiţia. Dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC urma să fie a doua din cele două convenite între Biden şi Trump, după dezbaterea lor din 27 iunie de la CNN.

Un sondaj Ipsos publicat joi a arătat că Harris şi-a mărit avansul faţă de Trump de la sfârşitul lunii iulie, cu 42% faţă de 37%, comparativ cu un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o credita cu 37% din voturi faţă de 34% pentru Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel