Australia va plăti un bonus militarilor pentru a rămâne pe termen lung în Armată, una din primele decizii după prezentarea noii doctrine militare

Măsura oficialilor de la Canberra vine la câteva zile după ce o analiză a constatat că postura de apărare a Australiei „nu este adecvată”, pe fondul concurenței în creștere între Statele Unite și China.

Australia a anunțat marți că va plăti personalului militar 50.000 de dolari australieni (33.165 USD) pentru a rămâne în structurile Armatei și după încheierea perioadei de serviciu obligatoriu.

Ministrul Apărării, Richard Marles, a declarat că numărul personalului apărării este cu 3.400 mai mic decât pozițiile finanțate și că există o problemă cu păstrarea militarilor în cadrul forțelor armate și după încheierea stagiului militar.

„Avem o problemă în ceea ce privește să ne asigurăm că recrutăm numărul de personal al forțelor de apărare de care avem nevoie”, a spus el reporterilor din Canberra.

Bonusul de retenție va fi plătit personalului care rămâne după încheierea unei perioade obligatorii de serviciu, care este de obicei de trei ani, notează Reuters.

 

Australia își adaptează doctrina apărării

Submarine din clasa Collins (HMAS Collins, HMAS Farncomb, HMAS Dechaineux și HMAS Sheean) în formație, în timp ce tranzitează prin Cockburn Sound, Australia de Vest. Submarinele din clasa Collins sunt o parte esențială a capacității navale a Australiei, oferind un avantaj strategic în ceea ce privește supravegherea și protecția

Guvernul a susținut săptămâna trecută recomandările unui Raport Strategic privind Apărarea, care spunea că Australia trebuie să acorde prioritate dezvoltării capacităților de rachete de precizie cu rază lungă, dar și producției interne de arme ghidate.

Marles a spus că raportul arată clar că postura de apărare a Australiei „nu mai este adecvată scopului, în virtutea complexității circumstanțelor strategice cu care ne confruntăm”.

Analiza a spus că Statele Unite nu mai sunt „liderul unipolar al regiunii Asia-Pacific”, iar competiția intensă dintre SUA și China va marca situația regională, fiind luat în calcul și un „potențial de conflict” între cele două mari puteri.

China întreprinde cea mai mare consolidare militară a oricărei țări de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care a avut loc „fără transparență sau reasigurare a statelor din regiunea Indo-Pacific privind intenția strategică a Chinei”, se arată în studiu.

Australia și Singapore au purtat discuții bilaterale privind apărarea, comerțul și politica externă luni la Canberra.

Ministrul Apărării din Singapore, Ng Eng Hen, a declarat reporterilor că Australia, ca țară situată în regiunea asiatică, poate juca un rol mai important în securitatea regională.

„Când submarinele dumneavoastră vor fi gata, sunt binevenite să acosteze în porturile noastre”, a spus el, referindu-se la flota de submarine cu propulsie nucleară pe care Australia o va dobândi în următorul deceniu prin parteneriatul AUKUS cu Statele Unite și Marea Britanie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel