Australia vrea să dezvolte împreună cu SUA rachete de croazieră hipersonice

S.I. Catalin |
Data publicării:

Australia urmează să dezvolte împreună cu Statele Unite rachete de croazieră hipersonice - în cadrul programului bilateral Southern Cross Integrated Flight Research Experiment (SCIFiRE) - cu scopul de a contracare China şi Rusia, care dezvoltă armament similar, a precizat marţi ministrul australian al Apărării Linda Reynolds, citat de agenţia Reuters şi publicaţia Defense News.

,,Vom continua să investim în capacităţi avansate, pentru a le oferi forţelor australiene ale Apărării mai multe opţiuni de descurajare a oricărei agresiuni vizând interese australiene”, anunţă într-un comunicat Linda Reynolds.

Potrivit publicaţiei Defense News, Catherine Roberts, vice-mareșal al Forțelor Regale Aeriene Australiene, a precizat că arma (n.r o rachetă hipersonică aer-sol) va putea fi transportată de avioane de luptă, precum F / A-18F Super Hornet, EA-18G Growler și F- 35A Lightning II, precum și de avioanele de supraveghere maritimă P-8A Poseidon.

Guvernul de Canberra speră să ministerul apărării să înceapă testarea prototipurilor rachetelor aer-sol cu rază lungă de acțiune, în următoarele luni, deoarece Forțelor Regale Aeriene îşi doresc ca aceste arme să facă parte din arsenalul lor în următorii 5-10 ani.

Guvernul australian va începe acum să discute cu industria australiană de apărare despre lansarea unei game de tehnologii pentru a aduce rachetele hipersonice de la faza de testare la linia de producție pentru Royal Australian Air Force.

Ministrul australian al Apărării nu dezvăluit costul şi nici calendarul construirii acestor rachete, dar Australia alocat anul acesta, ca parte a bugetului naţional pentru apărare, până la 9,3 miliarde de dolari australieni (6,8 miliarde de dolari UŞA) pentru sisteme de apărare antirachetă cu rază lungă de acţiune.

Anul trecut, Rusia a dezvoltat primele sale rachete hipersonice - cu capacitate nucleară -, iar potrivit unor analişti, China a dezvoltat sau este pe cale să dezvolte un sistem hipersonic - cu ogive convenţionale.

Statele Unite, care au testat în anul 2017 o rachetă hipersonică de tipul celei ruseşti, au ca obiectiv să desfăşoare capacităţi de luptă hipersonice până în 2025.

Australia a declarat în iulie că va spori cheltuielile pentru apărarea cu 40% în următorii 10 ani, deoarece intenţionează să deţină noi capabilităţi militare, în special rachete cu rază lungă de acţiune care să poată fie lansată de pe uscat, de pe mare, cât şi din aer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel