„Au o strategie excelentă, trebuie doar să continue să o aplice” – general NATO despre acțiunile ucrainenilor în război

Cristian Soare |
Data publicării:
Sursa Foto: U.S. European Command.
Sursa Foto: U.S. European Command.

Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, cursul acestuia devine din ce în ce mai greu de prezis, însă ucrainenii dispun în prezent de o "mare strategie" în ceea ce privește desfășurarea acestui conflict. Generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al forțelor aliate din Europa, a declarat acest lucru joi, 18 iulie, în timpul unei conferințe organizate la Institutul Aspen.

,,Una dintre provocările pe care le observăm și una dintre cele mai importante lecții pe care cred că le putem învăța din războiul din Ucraina este că, în războiul modern, fie câștigi rapid, fie ai în față o misiune lungă, plină de răsturnări de situație imprevizibile. Și iată unde ne aflăm acum", a declarat generalul.

El a subliniat că cursul războiului va depinde de capacitatea de a "genera putere". În special, de care parte va fi capabilă să acumuleze "forță de înaltă calitate mai repede și să profite de ea cât timp are o fereastră de oportunitate".

Generalul a remarcat că ucrainenii generează în prezent o astfel de putere și își construiesc cu abilitate strategia:

,,În ultimele câteva luni, ucrainenii s-au concentrat pe apărarea teritoriilor lor estice, nepermițând Rusiei să folosească liber Crimeea și sudul Ucrainei pentru a ataca, menținându-și accesul la Marea Neagră. Deci cred că au o strategie excelentă. Trebuie doar să continue să o aplice".

 

Lumea nu ar trebui "să-și facă iluzii" că războiul din Ucraina s-a încheiat

 

Cavoli a menționat că o parte esențială a "generării de forțe" pentru Ucraina depinde în prezent de țările UE și NATO:

,,Ne va cere să acumulăm și să producem mai multe echipamente decât am crezut poate acum doi ani".

Întrebat ce ar trebui să facă țările care au cheltuit multe resurse pentru a ajuta Ucraina și care ezită să continue să se concentreze pe acest lucru sau să se concentreze pe problemele interne, Cavoli a spus că "rezultatul luptelor din Ucraina este vital pentru viitorul securității europene și globale".

În același timp, el a subliniat că lumea nu ar trebui "să-și facă iluzii" că războiul din Ucraina s-a încheiat.

,,La sfârșitul conflictului din Ucraina, indiferent cum se va termina, vom avea o problemă foarte mare cu Rusia. Vom avea o situație în care Rusia își va reconstrui forțele la granițele NATO și va fi condusă în mare parte de aceiași oameni ca acum, care sunt convinși că noi suntem inamicul și sunt foarte, foarte furioși", a spus generalul.

Cavoli a subliniat că producția industrială a țărilor UE și NATO trebuie să fie pregătită pentru această provocare.

În același timp, Cavoli a adăugat că principala problemă acum nu este atât cea financiară, cât producția de echipamente militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel